Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Darba dēvēji vēl var pieteikt teju 1000 darbvietas skolēnu nodarbinātībai vasarā

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) iespējams pieteikt vēl teju 1000 darbvietas skolēnu nodarbinātībai vasaras brīvlaikā, šodien, atklājot skolēnu elektronisko pieteikumu reģistrāciju, sacīja NVA direktores vietniece Inese Šteina.

Darba devēju pieteikšanās dalībai pasākumā ir noslēgusies tikai 21 no 28 NVA filiālēm, un tādās pilsētās kā Rīga, Jelgava un Gulbene vēl ir iespējams pieteikt teju 1000 darbvietas. Kopumā NVA plāno pasākumā iesaistīt 4100 skolēnu

Šteina skaidroja, ka darbam vasaras brīvlaikā var pieteikties skolēni vecumā no 15 līdz 20 gadiem. To ir iespējams izdarīt gan elektroniski, gan klātienē. Skolēnus var pieteikt arī vecāki. Tomēr pasākumā izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība) gan aicināja vecākus šādu iespēju vispirms tomēr apspriest ar bērniem.

Šadurskis arī aicināja jauniešus ilgi nevilcināties ar pieteikšanos darbam vasarā, lai labākās vietas nebūtu jau aizņemtas. Šteina arī žurnālistiem atzina, ka lielāka iespēja iegūt darbu vasarā ir tiem, kuri ātrāk reģistrējas, tomēr tas ne vienmēr nozīmē, ka pasākumā nebūs iespējams piedalīties, jo daļa no skolēniem vasarā atsakās no iespējas strādāt.

Kā pastāstīja Šteina, visvairāk darba devēji skolēniem piedāvā palīgstrādnieka, labiekārtošanas, viesmīļa un biroja palīga vakances, kā arī darbu tūrisma jomā.

Tāpat šodien plkst.16 tika atvērta elektroniskā pieteikšanās nodarbinātības pasākumam. Ņemot vērā lielo apmeklētāju skaitu, šobrīd gan NVA mājaslapu piemeklējušas tehniskas grūtības un tai nav iespējams piekļūt. Tomēr, kā aģentūra LETA uzzināja NVA, pieteikumi šobrīd pieņemti no vairāk nekā 300 skolēniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas