Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Darba grupa vērtēs virtuālo valūtu izmantošanas potenciālos ieguvumus un riskus

Izveidota darba grupa, kas vērtēs virtuālo valūtu izmantošanas potenciālos ieguvumus un riskus, liecina paziņojums oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Darba grupa izveidota, lai padziļināti izvērtētu virtuālo valūtu izmantošanas potenciālos ieguvumus un riskus, apmaiņas platformu un digitālo maku pakalpojumu sniedzēju juridisko statusu Latvijas un Eiropas Savienības finanšu sistēmas ietvaros un ar virtuālajām valūtām saistītos juridiskos un tehnoloģiskos aspektus.

Tāpat darba grupai būs jāsniedz ieteikumi valdībai par finanšu, juridiskajiem un drošības aspektiem un nodrošinātu kvalitatīvu direktīvas pārņemšanu nacionālajā regulējumā.

Par darba grupas vadītāju iecelta Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāra vietniece finanšu politikas jautājumos Līga Kļaviņa, bet viņas vietnieks būs Latvijas Bankas Maksājumu sistēmu pārvaldes Maksājumu sistēmu politikas daļas vadītājs Deniss Fiļipovs.

Tāpat darba grupā darbosies pārstāvji no Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes, Latvijas Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas iestāžu asociācijas, Latvijas Komercbanku asociācijas, Tieslietu ministrijas, Rīgas Tehniskās universitātes Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, kā arī Banku augstskolas.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) darba grupai uzdevis līdz šā gada jūlijam sagatavot priekšlikumus virtuālo valūtu uzraudzības sistēmas pilnveidošanai, izvērtēt virtuālo valūtu tehnoloģiju tehniskos aspektus, kā arī iespējamās tehnoloģiju izmantošanas iespējas. Izvērtējumā jāietver iespējamie priekšlikumi anonimitātes mazināšanai virtuālo valūtu darījumu apstrādē.

Tāpat darba grupai ir padziļināti jāizvērtē virtuālo valūtu apmaiņas platformu un digitālo maku pakalpojumu sniedzēju juridiskais statuss finanšu sistēmas ietvaros un drošības aspekti, kā arī virtuālo valūtu izmantošanas potenciālie ieguvumi un riski, apmaiņas platformu un digitālo maku pakalpojumu sniedzēju juridiskais statuss Latvijas un Eiropas Savienības finanšu sistēmas ietvaros.

Darba grupai arī jāsagatavo un finanšu ministram jāiesniedz Ministru kabinetā informatīvais ziņojums, kurā ietverti darba grupas izstrādātie priekšlikumi un izvērtējums par virtuālo valūtu darījumu finanšu, juridiskajiem un drošības aspektiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas