Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Darba inspekcija: Ventspils policijas ēka neapdraud dzīvību

Pēc Neatkarīgās policistu arodbiedrības (NPA) lūguma apsekojot Ventspils pilsētas un rajona policijas pārvaldes ēku, Valsts darba inspekcija (VDI) nav saskatījusi tajā apdraudējumu dzīvībai. Tiesa, inspekcija norāda uz antisanitāriem apstākļiem mājā, tāpat nav pietiekami nodrošināta darba aizsardzība. "Policijai nav izpratnes par darba drošību, tāpēc tikšos ar [policijas priekšnieku Aldi] Lieljukša kungu, lai par to runātu," saka VDI direktore Rita Elce.  

Ar policijas priekšnieku VDI ir paredzējusi pārrunāt arī jautājumus saistītus ar pašas ēkas tehnisko stāvokli, tiklīdz būs iepazinusies ar Valsts būvinspekcijas 2005.gadā veiktās ekspertīzes rezultātiem, jo pati nav kvalificēta sniegt novērtējumu par visām tehniskajām detaļām. VDI pagaidām konstatējusi, ka ļoti kritiskā stāvoklī esošās telpas, netiek izmantotas, tādēļ neapdraud policistu veselību.

"Pēc apskates var spriest, ka brūkoša māja nav, bet ir antisanitāri apstākļi. Kaut vai sausā tualete neatbilst nekādām prasībām," norāda R.Elce. Tāpat atklāti vairāki ar darba drošību saistītas nepilnības. "Vietām linolejs ir noplēsts no grīdas, tātad ir varbūtība traumēties," viņa piebilst.  

Diena jau rakstīja, ka NPA 6.septembrī, sestdienā vērsās pie VDI, prasot tajā nedēļas nogalē sniegt atzinumu par Ventspils pilsētas un rajona policijas pārvaldes ēkas drošību. Policisti norādīja, ka ēka ir katastrofālā tehniskā stāvoklī un gaidīja atzinumu no darba inspekcijas, vai pirmdien, 8.septembrī, darbiniekiem ir tiesības strādāt. Arodbiedrība pieļauj, ka ēkas ir tik sliktā stāvoklī, ka var notikt traģēdija.

VDI policijas ēku policistu prasītajā termiņā gan neapskatīja. "Viņi lūdza sestdien desmitos vakarā, atsūtot man e-pastu," skaidro R.Elce, norādot, ka VDI brīvdienās nestrādā, turklāt nekad iepriekš arodbiedrība nav vērsusies inspekcijā, lai par šo problēmu runātu. Iepazīstoties ar policistu vēstuli, VDI visupirms lūdza policijas vadību veikt savu riska novērtējumu un izstrādāt rīcības plānu problēmu novēršanai. R.Elce norāda, ka plāns ir nepilnīgs un tikšanās laikā ar A.Lieljuksi tiks runāts par tā uzlabošanu.

Ventspils policijas jaunā ēka varētu būt gatava līdz 2010.gadam, vēsta aģentūra LETA. Pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Jānis Vītoliņš (Latvijai un Venspilij) norādījis, ka līdz tam laikam atbildību par cilvēku drošību, strādājot vecajā ēkā, uzņemas Valsts policija.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas