Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Darbam LTV valdē pagaidām pieteicies tikai viens kandidāts

Darbam Latvijas televīzijas (LTV) valdē pagaidām pieteicies tikai viens kandidāts, ziņo Latvijas radio.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) gan vēl cer, ka līdz janvāra beigām kandidātu skaits varētu pārsniegt deviņus, lai arī otrajā kārtā būtu spēcīga konkurence. Tomēr padomē apzinās, ka gaidāmie pienākumi un nekonkurētspējīgais atalgojums uz darbu televīzijas vadībā varētu mudināt vien cilvēkus ar ļoti augstu misijas apziņu. Televīzijas darbinieki gan bažījas, ka situāciju varētu izmantot politiķi, mudinot pieteikties dalībai konkursā sev pietuvinātas personas.

Valdes locekļu kandidātiem izvirzītas augstas profesionālās pieredzes, izglītības, svešvalodu zināšanu un reputācijas prasības, kuru izvērtēšana tiks uzticēta personāla atlases uzņēmumam Fontes. Kandidāti pieteikumus var iesniegt līdz 28.janvārim.

Padome iecerējusi, ka Fontes uz otro konkursa kārtu varētu atlasīt deviņus kandidātus, kuriem tad būtu jāiztur vairāki pārbaudījumi - gan tikšanās ar televīzijas kolektīvu, gan publiskās debates. Taču pagaidām izlēmis par kandidēšanu nav izlēmis pat tagadējais LTV pagaidu vadītājs, prokūrists Gints Miķelsons, informē Latvijas radio.

LTV darbinieki arī gribētu redzēt pietiekami lielu valdes locekļu kandidātu skaitu. Ja tā nebūs, var rasties bažas, ka caur sarunāšanu vai pierunāšanu varētu tikt atrasti kādiem politiķiem "vajadzīgie" kandidāti, Latvijas radio atzina LTV Ziņu dienesta vadītājas pienākumu izpildītāja Dagnija Neimane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas