Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Darbaspēka trūkums skāris jau 60% Latvijas uzņēmēju

Šogad jau ap 60% uzņēmēju Latvijā saskārušies ar darbaspēka trūkumu, pirmdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma atzina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis.

Šī problēma skārusi visdažādākās nozares, tādēļ teju visi - ap 90% uzņēmēju - mudinātu pārskatīt augstskolu studiju programmas, vairāk koncentrējoties uz tām, kurās trūkst speciālistu. Viens no uzskatāmākajiem piemēriem ir informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) joma, kurā ik gadu būtu nepieciešami 3000 jauno speciālistu, taču pašlaik šajā jomā esot vien 600 absolventi, stāstīja Rostovskis.

Kopumā uzņēmumos trūkst gan augstākā un vidējā līmeņa speciālisti, gan mazkvalificēti darbinieki, tāpēc sasāpējušo darbaspēku problēmu dēļ ap 80% uzņēmēju atbalstītu darbinieku migrēšanu no ārvalstīm.

Ilgtermiņā darbaspēka trūkums atstātu ietekmi uz ekonomikas attīstību un valsts izaugsmes tempiem, brīdināja LRTK prezidents, piebilsot, ka tādēļ darbaspēka trūkuma problēma risināma nekavējoties.

Top komentāri

Janka
J
Normālu algu maksāt neesat mēģinājuši...
rezultāts
r
Daudzus gadus atpakaļ tā vienkārši tika atlaisti no darba. Tagad trūkst un algu maksāt negrib. Par ko žēlojamies?
He he he
H
Par darbaspēka trūkumu sūdzas visādu žurku kantoru īpašnieki,kas nemaksā ne cilvēka cienīgas algas,ne nodokļus.Darba apstākļi kā kolhozā,attieksme pret darbiniekiem kā konclāģerī.Mūsdienīgiem uzņēmumiem,kuru īpašnieki un vadītāji domā ar galvu,nav nekādu problēmu.Tie daba "devēji",kuri nespēj maksāt normālas algas un investēt darba apstākļu uzlabošanā un tehnoloģiju attīstībā,labāk lai iznīkst,nevis gaudo par lētā darbaspēka ievešanu.No tādiem uzņēmumiem tapat nav jēgas ne valstij,ne cilvēkiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas