Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Dārgās apkures dēļ skola kļūst par parādnieci

Saldus 2.vidusskolas direktore Natālija Balode, saņemot rēķinu par skolai piegādāto siltumu decembrī, sapratusi, ka tik lielu summu — vairāk nekā 6000 latu — samaksāt nespēs. Šīs un citu iestāžu nespēja pilnībā samaksāt par šo pakalpojumu apdraud arī Saldus siltuma darbību, jo uzņēmumam nav rezervju gadījumam, ja parādnieku dēļ tas nevarēs samaksāt par piegādāto kurināmo — gāzi.

Nav arī alternatīvas siltuma nodrošināšanai pilsētā. Vietās, kur kā kurināmo izmanto dabasgāzi, apkures tarifs piesaistīts gāzes iepirkuma cenai. Tā pagājušā gada jūlijā un oktobrī strauji palielinājās un krietni dārgāks kļuva arī siltums. Latvijas Siltumuzņēmumu asociācijas informācija liecina, ka visdārgākais siltums Latvijā ir tieši pilsētās, kur kā vienīgo kurināmo izmanto dabasgāzi. Saldus ar 54 latiem par MW/h, kas ir divas reizes vairāk nekā pagājušajā sezonā, ir 7.vietā siltumtarifu ziņā. To pārspēj Liepāja, Salaspils, Olaine, Jūrmala, Jelgava un Rēzekne. Par decembrī piegādāto siltumu iestādēm jānorēķinās līdz 20.janvārim, bet piecas dienas pirms šī datuma gandrīz neviena pašvaldības iestāde vēl nebija samaksājusi. Balstoties arī uz iedzīvotāju sūdzībām, kuriem grūti norēķināties par dārgo pakalpojumu, Saldus domē izveidota revīzijas komisija, kas vērtēs apkures tarifa pamatotību un iespēju to samazināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas