Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Daugavā turpinās nelielas ūdens līmeņa svārstības

Pēdējā diennaktī ūdens līmenis Daugavā nedaudz svārstījās, ceturtdienas rītā tas ir aptuveni tikpat augsts kā trešdienas rītā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvie dati.

Posmā no Līvāniem līdz Pļaviņām ūdens līmenis trešdien kritās, jo ar HES darbību tika pazemināts līmenis Pļaviņu ūdenskrātuvē, savukārt naktī uz ceturtdienu tas atsāka lēnām paaugstināties.

Pie Vaikuļāniem, Daugavpils novada Līksnas pagastā, ūdens līmenis trešdien nedaudz kāpa, vēlāk lēnām pazeminājās, un ceturtdienas rītā tas ir piecus centimetrus zemāks nekā trešdienas rītā, kā arī 70 centimetru zem 2013.gada aprīlī sasniegtā maksimuma.

Daugavpilī ūdens līmenis patlaban ir tāds pats kā trešdienas rītā un par nepilnu metru zemāks nekā pirmdienas rītā, kad šeit tika reģistrēta augstākā atzīme.

Krāslavas novadā ūdens līmenis turpina paaugstināties par dažiem centimetriem diennaktī, bet tas saglabājas salīdzinoši zems - 2013.gada palos ūdens līmenis Krāslavas novadā pakāpās aptuveni četrus metrus augstāk nekā šobrīd.

Posmā no Daugavpils līdz Pļaviņām saglabājas vairāki ledus sastrēgumi, palienes visplašāk applūdušas Daugavpils novadā lejpus pilsētas, kā arī Ilūkstes novadā. Kad ledus masas virzīsies lejup pa upi, gaidāma ūdens līmeņa paaugstināšanās Jēkabpils, Līvānu, Krustpils un Salas novadā.

Pārējās Latvijas upēs ūdens līmenis ir zemāks nekā parasti pavasara palos, daudzviet tas turpina kristies, citviet sācis paaugstināties kūstošā sniega dēļ. Plūdu risks pastāv tikai pie Daugavas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas