Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Demolēšanai vēršoties plašumā, jūrmalniekus aicina "audzināt" vandaļus

Dažādu publisku objektu demolēšanai vēršoties plašumā un augot to remontam atvēlētajiem tēriņiem, Jūrmalas dome nākusi klajā ar aicinājumu iedzīvotājiem būt neiecietīgiem pret šādiem gadījumiem, pēc iespējas tos novērst vai ziņot policijai. "Katram soliņam un atkritumu kastei policistu klāt nevar pielikt, taču saudzīgu attieksmi un saimnieka attieksmi cilvēkos var ieaudzināt.

Ja to nav izdarījusi ģimene, tad tas jādara līdzcilvēkiem," presei izplatītā paziņojumā norāda dome. "Es aicinu jūrmalniekus un viesus aizrādīt, ja redz, ka kāds kaut ko posta. Ja aizrādījums nelīdz, mēģiniet kā citādi ietekmēt. Ja arī tas nelīdz, zvaniet policijai – ikvienam ir tādas tiesības," saka Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektors Valdis Vītoliņš.

Viņš uzsver, ka tīši sabojātu autobusa pieturu, atkritumu urnu, pludmales inventāra, bērnu rotaļu laukumu, soliņu un citu objektu remontam tiek tērēti pašvaldības līdzekļi, kas budžetā bija paredzēti citām lietām, piemēram, veco autobusu pieturu atjaunošanai un krāsošanai, jaunu rotaļlaukumu izveidei. Turklāt runa esot nevis par dažiem desmitiem vai simtiem latu, bet gan par tūkstošiem. "Tādējādi dažu neapzinīgu cilvēku dēļ cieš visi pārējie jūrmalnieki un pilsētas viesi."

Jūrmalas dome secina, ka demolēšana vēršas plašumā. Autobusu pietura pie akvaparka "Nemo" Asaru prospektā tika aizdedzināta 25.augustā, pieturai Olaines ielā 4.augustā bija salauzta soliņa sēdvirsma, jūlijā vandāļi no autobusu pieturas Babītes ielā bija noskrūvējuši un aiznesuši soliņa virsu, bet Indras ielas pieturā tika nodedzināts soliņš un izdemolēta atkritumu urna, uzskaita Jūrmalas pilsētas dome un piebilst, ka šādu uzskaitījumu varētu turpināt.

Bieži tiekot salauzts arī bērnu rotaļu laukumu aprīkojums pludmalē un daudzdzīvokļu namu iekšpagalmos. Šogad vien pludmales rotaļu ierīču bojājumu dēļ pašvaldībai radušies zaudējumi 6500 latu apmērā. Pēc domes sniegtās informācijas, visbiežāk cieš šūpoles un slidkalniņi. Pērn pat nācies Kauguros pie glābšanas stacijas demontēt plastmasas rotaļu pilsētiņu, jo ļaundari to vairākās vietās bija dedzinājuši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas