Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Dienas replika. Tas ir uz ilgu laiku

Atskaņās pēc Krievijas Valsts domes t. s. vēlēšanām Rietumos, arī Latvijā, dominē jautājums, vai šoreiz vara savā cinismā nav pāršāvusi pār strīpu un nesāks grīļoties. Un, ja vara neko nemainīs, tikai ierausies vēl vairāk savā izolācijā, ko tas nozīmē pārējai pasaulei. Jo tā taču nevar ilgi turpināties, kaut kam jānotiek...

Kāpēc nevar? Var. Vēlēšanu priekšvakarā daži Maskavas preses izdevumi demonstrēja visai izsmalcinātu melno humoru, salīdzinot virsrakstus Krievijas un Zimbabves medijos. I neatšķirsi. Zimbabvē autoritārais režīms žirgti turpina pastāvēt arī pēc tam, kad pēc pēdējām vēlēšanām bija spiests iedot amatus arī opozīcijai, pēc tam, kad pat citas Āfrikas valstis vairs nespēj solidaritātes vārdā ignorēt cilvēktiesību pārkāpumus un nemitīgi burkšķ.

Vai ir sagaidāma Rietumu un Krievijas attiecību pasliktināšanās? Ilūziju laiks jau tāpat ir beidzies - kopš Vladimira draugu Gerharda un Silvio pensionēšanās. Vai iespējams saasinājums? Rietumi aukstā kara režīmā jau gadiem funkcionē blakus Irānai, Venecuēlai, Ziemeļkorejai utt. Attiecības draņķīgas, dažkārt uz robežas, tomēr militāra konflikta nav. Īsi sakot, nebūs Krievzemē nedz revolūcijas, nedz kaut kādu «attiecību saraušanu» ar pārējo pasauli. Normāls išiass, ar ko jāsadzīvo.

Turklāt - ja nu Putina varas vertikāle pēkšņi apgāztos, vai mums ir skaidri zināms, kas nāktu tās vietā? Varbūt kaut kas vēl kroplāks?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas