Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Diskutēs par iespēju pret Covid-19 vakcinētiem mediķiem nedoties pašizolācijā

Tuvākajā laikā valdība diskutēs par iespēju pret Covid-19 vakcinētiem mediķiem nedoties pašizolācijā, izriet amatpersonu paustā otrdien notikušajā Ministru kabineta sēdē.

Uz problēmu sēdē norādīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV). Pēc viņa paustā, tiek saņemtas sūdzības no privātām ārstniecības iestādēm, laboratorijām, lielajām slimnīcām par nepieciešamību doties pašizolācijā kā Covid-19 sasirgušā kontaktpersonai, lai arī darbinieks ir saņēmis abas vakcīnas devas.

"Tā ir problēma. Kad mēs varam šo problēmu risināt? Kaut vai no veselā saprāta viedokļa, ka visa pasaule vakcinējas, lai atgrieztos pie normālas dzīves. Mums tie cilvēki, kas ir vakcinēti, viņi negrib sēdēt, viņi grib strādāt, bet viņiem liek ņemt slimības lapas," sacīja Reirs.

Pēc viņa paustā, medicīnas personāls šādu situāciju vērtē kā problemātisku.

"Mēs esam sagatavojuši konceptuālus priekšlikumus, kuriem jāiziet caur Operatīvās vadības grupu, un es domāju, ka nākamajā sēdē mums tie būtu jāskata," komentēja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš uzskata, ka šīs priekšrocības būtu jāskata valdībā vienlaikus ar jautājumu par situācijām, kad vakcinācija būtu jāuzskata par pienākumu.

Taču Reirs nepiekrita, ka šie abi jautājumi būtu jāskata kopā. "Tie ir divi atsevišķi, dažādi jautājumi, kur, vienu aizkavējot, mēs vienkārši apdraudam veselības aprūpes normālu funkcionēšanu," pārliecināts politiķis.

Ministru prezidents Krišjānis kariņš (JV) uzsvēra, ka šis nav jautājums par privilēģijām, bet gan "zināma veida atvieglojumiem". Paredzams, ka konkrētus priekšlikumus, kas attiektos uz vakcīnu pret Covid-19 saņēmušām personām, izstrādās Operatīvā vadības grupa. Premjers rosināja izstrādāt skaidrus noteikumus, tādējādi radot arī iemeslu cilvēkiem doties vakcinēties pret Covid-19.

Jau ziņots, ka vakar pirmo poti pret Covid-19 saņēma 1902 personas, bet otro 47, tādējādi kopā savakcinējot 1949 cilvēkus, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Latvijas Atvērto datu portālā otrdienas rītā pēc kārtējā divu dienu pārtraukuma publicēti jaunākie NVD dati par vakcinētajiem pret Covid-19. No šiem datiem redzams, svētdien un pirmdien Latvijā kopumā veiktas 2036 vakcīnas pret Covid-19 injekcijas, visaktīvāk potēts pirmdien, 12.aprīlī, kad savakcinēja 1949 cilvēkus. Svētdien kopumā poti pret Covid-19 saņēmuši 87 cilvēki, no tiem pirmo poti saņēma 86, bet otro tikai viens.

Vakcinēto cilvēku skaits centralizēti apkopotajā statistikā vēl varētu pieaugt, jo ne visi mediķi datus par savām veiktajām vakcīnām dara zināmus NVD tajā pašā dienā, kad pacients tiek sapotēts. Tomēr pagājušajā nedēļā vidēji vienā dienā tika sapotēti 4125 cilvēki, kas ir par 30% vairāk nekā tas bija vienu nedēļu iepriekš, kad vidēji dienā tika sapotēti 3183 cilvēki.

No poti pret Covid-19 saņēmušajiem vairāk nekā puse jeb 966 bijuši seniori vecumā virs 60 gadiem. Pie vakcīnas tikuši arī 554 hroniskie slimnieki un 140 personas no citas paaugstinātas riska grupas. Tāpat pirmo poti vakar saņēmuši 76 izglītības iestāžu darbinieki.

Līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā saņēmuši 153 653 cilvēki, bet abas devas - 26 440 cilvēki. Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, 2021.gada 1.janvārī Latvijā provizoriski bija 1,894 miljoni iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 līdz šim varētu būt saņēmuši 8,11% iedzīvotāju, bet abas - 1,40% iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas