Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Divu nedēļu laikā izstrādās iespējamos risinājumus mediķu atalgojuma pārskatīšanai

Tuvāko divu nedēļu laikā tiks izstrādāti iespējamie risinājumi ārstniecības personu atalgojuma pastāvīgās un mainīgās daļas proporciju pārskatīšanai, šodien vienojusies veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) vadītā darba grupa, kas strādā pie ārstniecības personu darba samaksas modeļa pārskatīšanas.

Kā aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders, darba grupa arī vienojusies šajā laikā izstrādāt priekšlikumus iespējamiem risinājumiem ārstniecības personu kvalifikācijas grupu pārskatīšanai, kā arī risinājumu variantus, kā varētu notikt atgriešanās pie likumdošanā noteiktā normālā darba laika ārstniecības personām jeb 160 stundām mēnesī.

Attiecībā uz atgriešanos pie normālā darba laika darba grupas dalībnieki bija vienisprātis, ka, ņemot vērā papildus nepieciešamo finansējumu šī jautājuma risināšanai, tas būtu panākams vairākos soļos. Tomēr ir nepieciešams izstrādāt un normatīvajos aktos apstiprināt laika grafiku, kādā notiktu atgriešanās pie normālā darba laika.

Šodien notika pirmā šīs darba grupas sēde. Darba grupā piedalās pārstāvji no Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomitejas, Veselības ministrijas, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības, Latvijas Ārstniecības un aprūpes darbinieku arodbiedrības, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, Jēkabpils reģionālās slimnīcas, Kuldīgas slimnīcas un Rīgas Dzemdību nama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas