Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Dobelē rīt ierobežos satiksmi

Rīt Dobelē būs iespējami īslaicīgi satiksmes kustības ierobežojumi saistībā ar civilās aizsardzības mācībām Pavasara vējš. To mērķis ir nostiprināt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un Dobeles pilsētas Civilās aizsardzības sadarbības prasmes krīzes situācijās. Mācībās iesaistīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, policiju, medicīnas iestādes, Dobeles rajona civilās aizsardzības komisiju, kā arī Sauszemes spēku un nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas karavīrus, kas gatavojas starptautiskajai miera nodrošināšanas operācijai Afganistānā, informēja NBS pārstāve Kristiāna Štrāle.


Mācību Pavasara vējš galvenie uzdevumi būs veikt civiliedzīvotāju evakuāciju no apdraudētās teritorijas, nodrošināt teritorijas norobežošanu, veikt militārās kolonnas pavadīšanu, sniegt pirmo medicīnisko palīdzību, kā arī pārbaudīt nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas gatavību uzdevumu veikšanai un nostiprināt savstarpējo sadarbību starp Improvizēto sprādzienbīstamo ierīču neitralizēšanas grupas speciālistiem un Sauszemes spēku brigādes kājniekiem uzdevuma veikšanas laikā. Mācībās gūtās zināšanas karavīriem noderēs gan krīzes situācijā Latvijā, gan starptautiskajās operācijās ārvalstīs.

Zemessardzes 54. Inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti jau pagājušajā nedēļā apguva gan teoriju, gan praksi, lai sagatavotos dienestam NATO Reaģēšanas spēkos (NRF). Mācības Pavasara vējš būs kā praktiskais vingrinājums pietuvināts reāliem apstākļiem pilsētas vidē.

NRF ir dalībvalstu kolektīvi veidotas bruņoto spēku vienības, kas pastāvīgi atrodas augstas kaujas gatavības stāvoklī. Rotācijas laikā dalībvalstu vienības atrodas savās pastāvīgajās uzturēšanās bāzēs, bet ir gatavas reaģēt uz situācijas saasināšanos vai dalībvalstu apdraudējumu piecu dienu laikā. Plānots, ka NRF-11 (2008.gada 2. pusgadā) Latvija piedalīsies ar karavīriem no Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas, Militārās policijas un ar Nacionālā atbalsta vienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas