Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega
Aizvien atklājas daudz pārkāpumu publiski lietojamās ēkās

Drošība joprojām klibo

Šajā pusgadā kopumā veiktas 417 publisko ēku ekspluatācijas kontroles, kurās secināts, ka 56% gadījumu jāveic pasākumi drošības uzlabošanai un pārkāpumu novēršanai, savukārt 23 ēkas pilnībā vai daļēji jāslēdz, norāda Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) pārstāve Nelda Elsiņa.

Lai gan pārkāpumi atšķiras, visai bieži vai 48% pārbaudīto ēku inspektori fiksējuši pārkāpumus, kas saistīti tieši ar ugunsdrošību – noslēgtas evakuācijas izejas, normatīviem neatbilstoši evakuācijas plāni, ugunsnedroši konstrukciju pārklājumi un citas līdzīgas lietas.

Runājot par slēgtajām ēkām, Elsiņa min piemēru ar pārtikas veikalu Beta, kas atrodas Hipokrāta ielā Rīgā. Pārbaudēs secināts, ka vairākas ēkas metāla konstrukcijas nav izbūvētas atbilstoši reģistrētajam būvprojektam, un BVKB pieņēma lēmumu par ēkas ekspluatācijas aizliegumu līdz tehniskās izpētes rezultātu saņemšanai un ēkas bīstamības novēršanai.

Vērtējot šogad pirmreizēji pārbaudīto ēku stāvokli visā valstī, drošāko ēku lielākais īpatsvars vai 54% bijis Kurzemē, bet 16% bīstamo ēku – Vidzemē. Atsaucīgākie problēmu risināšanā bijuši privāto ēku īpašnieki, kuri konstatētos pārkāpumus un ātri atrisināmās problēmas novērsuši uzreiz pēc atzinuma saņemšanas.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 2. augusta, avīzē Diena!

Top komentāri

Zolitūdes atbalsis
Z
joprojām dzirdamas publiskās telpas tukšumos. Vēlos pievērst kontrolieru armijas uzmanību vēl vienam faktam, ar kuru tie paši saskaras ik dienu... lielveikalu pārblīvēšanu ar papildu plauktiem. Lielākajā daļā lielveikalu ir uzstādīts tāds lērums plauktu un preču krāvumu, ka niecīgākās panikas gadījumā šāds šaurības iestādījums strauji pildīsies ar jauniem un jauniem līķiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas