Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Drošības policijā jau pieci kriminālprocesi par iespējamu balsu pirkšanu vēlēšanās

Pašlaik Drošības policijā (DP) sākti pieci kriminālprocesi par iespējamu balsu pirkšanu 3. jūnijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās, otrdienas rītā intervijā LNT raidījumā 900 sekundes pavēstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība).

Informācijas apjoms, paužot bažas pārkāpumiem vēlēšanu laikā, esot liels, turklāt ar to strādā ne vien Drošības policija, bet arī Valsts policija un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Ziņas pienākušas ne vien vēlēšanu laikā, bet arī pēc tām.

"Tas, ko es sagaidu, ir pēc iespējas ātrāka virzība, vai šie konkrētie kriminālprocesi un izdarītie pārkāpumi ir tik nopietni, lai mēs varētu runāt par kaut kādu [vēlēšanu rezultātu] apšaubīšanu," teica Kozlovskis, atzīstot, ka pieci krimināprocesi par šādiem pārkāpumiem - tas nav maz.

Viņš arī, nekonkretizējot pašvaldības, atzina, ka runa ir iespējamām neatļautām darbībām dažādu partiju kandidātu labā dažādās pašvaldībās,

Kozlovskis atzina kā pozitīvu tendenci, ka iedzīvotājiem vēlēšanu procesa pārkāpumi un par tiem tiek ziņots, pat, ja tas darīts vien vissīkāko aizdomu gadījumā un tās vēlāk neapstiprinās.

Jau vēstīts, ka saistībā ar pašvaldību vēlēšanām DP kopumā saņēmusi vairāk nekā 100 signālus par iespējamiem pārkāpumiem, kuru pārbaude ir DP kompetencē.

Latvijas Televīzijas raidījums de facto atklāja, ka DP, piemēram, turpina pārbaudīt ziņas par iespējamo balsu pirkšanu Rēzeknē. "Pašlaik darbs turpinās, nevar izslēgt arī to varbūtību un iespēju, ka tiks uzsākti citi procesi, ja apstiprinās balsu pirkšanas gadījumi", raidījumam skaidroja Ints Ulmanis.

Rēzeknē vēlēšanu laikā novēroti iespējami pārkāpumi, sarunā ar LTV atzinusi Rēzeknes vēlēšanu komisijas vadītāja Diāna Pirožkina. Piemēram, viens no vēlētājiem, izejot no iecirkņa, zvanījis kādam un atskaitījies par izdarīto izvēli. “Viņi aizgāja no iecirkņa un kāds vīrietis viņiem kaut ko nodeva,” stāsta Pirožkina. Cits vēlētājs uz iecirkni ieradies reibumā, sākumā nav spējis atcerēties, kura vēlēšanu zīme jāizvēlas, bet vēlāk atgriezās ar konkrētā saraksta numuru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas