Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ekspresvilciena maršrutu pagarinās līdz Valmierai

Pēc AS Pasažieru vilciens priekšlikuma Sabiedriskā transporta padome piektdien pieņēma lēmumu par Cēsu ekspresvilciena pagarināšanu līdz Valmierai un papildu vilcienu norīkošanu Liepājas virzienā, aģentūru LETA informēja AS Pasažieru vilciens pārstāve Agnese Līcīte. Pasažieru vilciens izskatīšanai Sabiedriskā transporta padomes sēdē ir virzījusi vairākus priekšlikumus izmaiņām vilcienu grafikā, lai uzlabotu vilcienu pasažieru ērtības un iespēju biežāk izmantot vilcienu satiksmi.

No decembra tiks pagarināts vilciena Rīga-Cēsis un Cēsis-Rīga maršruts līdz Valmierai, pa ceļam paredzot vilciena apstāšanos arī pieturvietā Lode. Vilciena atiešanas laiks no Cēsīm darbdienu rītos un pienākšanas laiks Cēsīs vakaros paliks līdzšinējais.

Tika apstiprināts arī priekšlikums papildināt vilcienu kustības sarakstu ar vairākiem vilcienu reisiem, tai skaitā maršrutā Liepāja-Rīga norīkot vilcienu sestdienās un maršrutā Rīga-Liepāja norīkot vilcienu svētdienās. Šāda iespēja tika rasta, ņemot vērā infrastruktūras lietošanas maksas samazināšanos, tādēļ virkne līdzšinējo vilcienu tehnisko reisu tiks iekļauta pasažieru pārvadājumu tīklā. Jauni vilcienu reisi tiks norīkoti arī maršrutos Rīga-Krustpils, Rīga-Skulte, Rīga-Aizkraukle, Rīga-Lugaži u.c. Par konkrētiem vilcienu atiešanas laikiem pasažieri uzzinās, stājoties spēkā jaunajam vilcienu kustības sarakstam. 

"Jauni vilcienu reisi Liepājas virzienā, ekspersreisa pagarināšana līdz Valmierai un citi jauninājumi tiek ieviesti, domājot par dzelzceļa transporta attīstību un iedzīvotāju ērtāku pārvietošanos. Arī turpmāk strādāsim pie risinājumiem, kas palīdzēs realizēt mūsu pasažieru vajadzības un sniegs viņiem iespēju vēl biežāk un ērtāk izmantot vilcienu satiksmi," norādīja AS Pasažieru vilciens valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

Vienlaikus, turpinot iesākto procesu vilcienu reisu ātruma palielināšanai, šodien ir apstiprināti vairāki priekšlikumi par pieturām, kurās samazināt vilcienu apstāšanos, lai saīsinātu pasažieru ceļā pavadīto laiku.

Top komentāri

oskars
o
Attistiba , ertums pasazieriem un t.t. , Beidziet muldet- darba imitacija ... Sakuma atcel vilcienus vispar , rupejoties par pasazieriem , pec tam kaut ko pieliek , pec tam ar baigo pompu , pagarina .. un t.t. Un to visuizrada ka baigo sasniegumu,...
ZZZZ
Z
Stulbais PV atdodiet ziemeļvidzemei vilciena līniju Rīga Limbaži Rūjiena !!!!
De
D
Arī līdz Pitalovo kadreiz bija dzelzceļš
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas