Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Elektroapgāde traucēta vēl gandrīz 1400 Sadales tīkla klientu

Elektroapgāde ceturtdienas rītā traucēta vēl gandrīz 1400 Sadales tīkla klientu, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmuma pārstāve Tatjana Smirnova.

Viņa norādīja, lai gan spēcīgais vējš pierimās vien naktī, Sadales tīkla personāls diennakts tumšajā laikā lokalizēja un novērsa gan vidējā sprieguma, gan zemsprieguma elektrotīkla bojājumus visā Latvijā, atjaunojot elektroapgādi 17 000 klientu. Pateicoties iepriekšējai gatavībai, saskaņotai un operatīvai darbībai, lielākā daļa no vēja izraisītajiem postījumiem ir novērsti un ceturtdienas rītā elektroapgādes traucējumi vēl ir 1388 klientiem.

Daudzviet bojājumus izraisīja vēja nolauzti koki un koku zari, kas krītot aizķēra gaisvadu elektrolīnijas vadus un balstus.

Arī ceturtdien Sadales tīkls turpinās darbu pastiprinātā režīmā, lai pēc iespējas ātrāk klientiem atjaunotu elektroenerģijas piegādi. Elektrotīkla bojājumu novēršanā ir iesaistītas 250 elektromontieru brigādes ar 690 darbiniekiem, mobilizētas visas specializētās tehnikas vienības.

Smirnova minēja, ka prioritāte ir bojājumu novēršana vidējā sprieguma elektrolīnijās, kam sekos elektroapgādes atjaunošana zemsprieguma elektrolīnijās. "Atsevišķās vietās elektrolīniju posmu pilnīga sakārtošana un atjaunošana var būt sarežģīta un laikietilpīga, tādēļ brigādēm dienas laikā nāksies atslēgt atsevišķus elektrolīniju posmus," viņa informēja.

Pēc Sadales tīkla datiem, vēja brāzmu kulminācijas brīdī - trešdien, 18.decembrī, apmēram plkst.17 - elektroapgāde bija traucēta aptuveni 18 000 Sadales tīkla klientu. Kopumā novērsti 307 zemsprieguma un vidējā sprieguma elektrotīkla bojājumi.

Sadales tīkls aicina iedzīvotājus netuvoties gaisvadu elektrolīnijām, ja tajās ir iekrituši koki vai ieķērušies koku zari, vai uz zemes nokritis pārtrūcis gaisvadu elektrolīniju vads, jo tuvošanās notikuma vietai var apdraudēt cilvēka dzīvību. Redzot šādu bīstamu situāciju, nekavējoties jāinformē Sadales tīkls, zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, zvanot - 112.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas