Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Faktiskā bezdarba līmenis maijā samazinājies līdz 5,6 %

2023. gada maijā faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 5,6 %, un salīdzinājumā ar aprīli tas ir samazinājies par 0,2 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati.

Gada laikā faktiskā bezdarba līmenis samazinājies par 0,9 procentpunktiem.

Vīriešu bezdarba līmenis maijā samazinājās par 0,2 procentpunktiem līdz 6,2 %, sieviešu – par 0,1 procentpunktu līdz 5,1 %.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 5,5 %, un kopš aprīļa tas ir samazinājies par 0,2 procentpunktiem. Salīdzinot ar 2022. gada maiju, reģistrētā bezdarba līmenis ir samazinājies par 0,6 procentpunktiem.

2023. gada maijā Latvijā bija 53,2 tūkstoši bezdarbnieku (23,6 tūkstoši sieviešu un 29,6 tūkstoši vīriešu), kas ir par 1,7 tūkstošiem mazāk nekā aprīlī un par 8,7 tūkstošiem mazāk nekā 2022. gada maijā. Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir samazinājies par vienu tūkstoti, sieviešu – par 0,7 tūkstošiem.

Reģistrētā bezdarba līmenis NVA tiek aprēķināts, izmantojot aģentūras rīcībā esošos datus par reģistrētiem bezdarbniekiem un CSP sniegtos datus par ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem (nodarbinātie un bezdarbnieki) darbspējas vecumā. Faktiskā bezdarba līmenim izmanto apsekojuma nekoriģētus ikmēneša novērtējumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas