Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

FKTK atstādina Atbilstības kontroles departamenta direktori

Izvērtējot Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) rīcībā esošo informāciju un AS Meridian Trade Bank vēršanos Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē (ENAP), pēc kuras ENAP par Bankas iesniegumiem uzsākusi kriminālprocesus par iespējamu Bankas iepriekšējās padomes un valdes locekļu pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un iespējamu krāpšanu, FKTK vadība šodien atstādinājusi no Atbilstības kontroles departamenta direktora pienākumu pildīšanas Maiju Treiju.

Treijai turpmāk liegts veikt FKTK Atbilstības kontroles departamenta direktora pienākumus un atrasties savā darbavietā FKTK, kā arī pārstāvēt FKTK citās organizācijās un iestādēs.

"Mēs esam iestāde, kura uzrauga finanšu noziegumu novēršanas un iekšējās kontroles sistēmu efektivitāti, tajā skaitā bankās, tādēļ šādā situācijā ir jāpieņem lēmums par amatpersonas atstādināšanu no amata, lai novērstu mazāko šaubu ēnu un reputācijas risku. Sekosim uzsākto procesu norisei, vērtēsim saņemto informāciju un nodrošināsim nepieciešamo tās apmaiņu," norādīja komisijas priekšsēdētājs Pēters Putniņš.

Treija strādā FKTK kopš 2015. gada 1. jūlija, bet savulaik bijusi AS Meridian Trade Bank valdes locekle, kas atbild par risku vadību. 

Top komentāri

Tenis
T
Vai si nav ta pate Maija Treja, kuru visos amatos stuma blezi Inesis Feiferis un zaglis, nodoklu nemaksatajs Aigars Stokenbergs (TP, Vienotiba)?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas