Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Fliks: Prudentia apzināti kaitē airBaltic

Finanšu konsultants Prudentia ceturtdien medijos sniedza gan patiesu, gan nepatiesu  informāciju par Latvijas nacionālo aviokompāniju airBaltic un privāto investoru Baltijas Aviācijas Sistēmas (BAS), un tā ir apzināta kaitēšana aviosabiedrībai, uzskata airbaltic prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks.

Jau ziņots, ka airBaltic neauditētie dati par laika posmu no 2008.gada 1.janvāra līdz 2011.gada 30.jūnijam uzrāda zaudējumus 95 miljonu latu apjomā, ceturtdien žurnālistiem sacīja finanšu konsultantu kompānijas Prudentia vadītājs Kārlis Krastiņš.

Prudentia informācijas sniegšana ir konfidencialitātes līguma un konsultāciju nozarē pieņemtās prakses nerespektēšana, paziņojumā medijiem norādīja B.Fliks.

"Prudentia - mazas, nepazīstamas firmas - darbības met  ēnu uz šī konsultanta reputāciju, jo sarunu vešanai no valdības puses nolīgtais uzņēmums pēdējās nedēļās nav sazinājies vai meklējis dialogu ar airBaltic privāto akcionāru BAS," uzsvēra B.Fliks. Viņam kluvuši zināmi fakti, ka "Prudentia organizē saistību uzpirkšanu pret airBaltic, pieprasa informāciju no lidsabiedrības ar mērķi izzināt biznesa noslēpumus, izvirza prasības par simtiem miljonu eiro vērtām garantijām, kas nav izpildāmas."

"Šeit jāatgādina, ka airBaltic privātais akcionārs, kas publiskā telpā tiek dēvēts par "tukšu čaulu", pēdējā gada laikā aviosabiedrībā ieguldījis 70 miljonus eiro," portālam skaidroja aviosabiedrības prezidents.

Lidsabiedrības prezidents un izpilddirektors norādīja, ka "arī pēc publiskiem uzbrukumiem BAS iemaksājis airBaltic kapitālā avansā 17 miljonus eiro".

Diskusijas par jaunu aviokompāniju B.Fliks nodēvēja par neadekvātām, jo "jau šobrīd pastāv funkcionējoša aviokompānija".

B.Fliks arī minēja, ka informācija par lidsabiedrības iesniegto tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu no tiesu sistēmas "tika nopludināta" stundas laikā.

airBaltic prezidents uzskata, ka "Prudentia apzināti vēlas nodarīt kaitējumu airBaltic, sabotē sarunas, lai turpmāk veidotu jaunu aviokompāniju".

B.Fliks atgādināja Lietuvas pieredzi, ka pēc lidsabiedrības flyLAL bankrota valsts nav spējusi izveidot jaunu aviokompāniju lielo investīciju dēļ. "Ja valsts grib veidot jaunu aviokompāniju, tad jāļauj privātajam investoram ieguldīt līdzekļus airBaltic," uzsvēra B.Fliks.

Kā vēstīts, valdība turpina gaidīt nepieciešamo informāciju no otra akcionāra un paralēli vērtē vairākus iespējamos rīcības variantus saistībā ar Latvijas nacionālo lidsabiedrību airBaltic, ceturtdien pēc ārkārtas sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrosvkis (Vienotība). Kā vēl viens vērtējamais variants ir jaunas lidsabiedrības izveidošana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas