Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

FM piedāvā uzlabot kapitālsabiedrību ziedošanas kārtību

Ceturtdien Valsts sekretāru sanāksmē (VSS) tika skatīts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais koncepcijas projekts par valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrību ziedojumu politikas uzlabošanu, portālu Diena.lv informēja FM pārstāve Lelde Kaunese.

FM izstrādātais koncepcijas projekts paredz divas iespējas situācijas risināšanai - būtiski uzlabot pašreizējā valsts kapitālsabiedrību dāvināšanas (ziedošanas) kārtību vai aizliegt valsts kapitālsabiedrībām dāvināt (ziedot).

Valsts kapitālsabiedrības dāvinājums (ziedojums), ņemot vērā spēkā esošo likumu "Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un izšķērdēšanas novēršanu", ir uzskatāms par pastarpinātu valsts vai pašvaldības atbalstu, tie ir valsts budžetā neienākušie nodokļu maksājumi. Pēdējos gados, kad valsts kapitālsabiedrības sniegušas ievērojamu atbalstu dažādiem sabiedrībai aktuāliem mērķiem, veikto dāvinājumu (ziedojumu) apjoms ir palielinājies. Ja šo nauda ieskaitītu valsts budžetā, samazinātos konsolidācijas apjoms, informēja FM.

"Koncepcija izstrādāta ar mērķi nodrošināt fiskāli atbildīgas politikas īstenošanu, panākt valsts finanšu likumīgu izmantošanu atbilstoši sabiedrības interesēm, novērst valsts kapitālsabiedrību finanšu līdzekļu izšķērdēšanu un nelietderīgu izmantošanu, kā arī ievērotu labas pārvaldības principus," norādīja FM pārstāvji.

FM par pareizāko atzina variantu būtiski uzlabot esošo valsts kapitālsabiedrību dāvināšanas (ziedošanas) kārtību, kas ietvertu pieejamības, caurskatāmības un atklātības veicināšanu, kā arī sabalansētību ar dažādām sabiedrības interesēm, ievērojot valsts un pašvaldības prioritātes un kapitāla daļu turētāja atbildību.

Izmaiņas attiektos uz valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrībām, kapitālsabiedrībām, kurās valsts vai pašvaldības daļa pamatkapitālā atsevišķi vai kopumā pārsniedz 50 procentus, un kapitālsabiedrībām, kurās vienas vai vairāku valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrību daļa pamatkapitālā atsevišķi vai kopumā pārsniedz 50 procentus.

Ministrija rosina izstrādāt attiecīgus grozījumus likumos, lai jaunās prasības varētu stāties spēkā no 2013.gada 1.janvāra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas