Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Fotoradaru nedarbošanās satiksmes drošību nav pasliktinājusi

Apritot mēnesim kopš nedarbojas privātā komersanta fotoradari, ceļu satiksmes drošība nav pasliktinājusies, aģentūrai LETA atzina Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Sintija Virse.

Viņa atgādināja, ka policija joprojām ātruma kontrolē izmanto savas ātruma mērierīces un četrus savulaik iegādātos fotoradarus.

Jau ziņots, ka kopš pagājušā gada 16.decembra privātā komersanta "V-Traffic" (iepriekš "Vitronic Baltica un partneri") fotoradari uz Latvijas ceļiem pārkāpumus vairs nefiksē.

"V-Traffic" un VP pērnā gada 12.oktobra vienošanās paredzēja, ka fotoradari atsāk darboties 13.oktobrī un darbojas līdz 31.decembrim, tomēr gan komersantam, gan policijai bija iespēja vienpusēji lauzt līgumu, otru pusi par to brīdinot desmit dienas iepriekš. Abas puses šo iespēju izmantoja.

Valdība gan nolēmusi konceptuāli atbalstīt naudas piešķiršanu jaunu ātruma mērierīču iegādei. Valsts policija šogad plāno nesen iegādātās 80 "Renault Laguna" automašīnas aprīkot ar radariem, kas būtu savietojami ar šajās automašīnās esošo video ieraksta sistēmu. Tāpat 46 transportlīdzekļiem nepieciešama uzstādīto radaru modernizācija, bet vēl 62 transportlīdzekļus plānots aprīkot ar radariem un videoierakstu sistēmu.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis atzinis, ka, visticamāk, fotoradari uz Latvijas ceļiem atkal varētu parādīties nākamā gada sākumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas