Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Galvaspilsētas ostas valdē arī valmierietis Baiks

Līdz ar jaunās valdības apstiprināšanu izmaiņas notiks ostu valdēs, tās saistītas ar pārmaiņām politiskās atbildības jomu sadalē. Ministri izvēlas sev uzticamus valsts pārstāvjus Rīgas ostas valdē, Ventspils ostas valdē, kā arī Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdē. Tajās līdz šim darbojās iepriekšējās vadības ekonomikas ministra, satiksmes ministra un finanšu ministra deleģētie pārstāvji, bet šo nozaru vadībā tagad ir citu partiju ministri.

Valdības sēdes darba kārtībā otrdien iekļauti vairāki rīkojumu projekti par izmaiņām ostu pārvaldē. Ministri lems arī par atļaujas došanu izvirzītajiem valžu locekļiem savienot jaunos pienākumus ar esošo amatu. Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība) uz Rīgas brīvostas valdi izvirzījis Valmieras domes priekšsēdi Jāni Baiku no reģionālās partijas Valmierai un Vidzemei. Viņš Vienotībā guvis lielāku ietekmi nekā viens no partijas reģionālajiem līderiem, Cēsu mērs Jānis Rozenbergs. Valmierā strādā arī ekonomikas ministra dzīvesbiedre Evita Ašeradena, kura ir Valmieras teātra direktore un domes deputāte.

Izraugoties valdības pārstāvjus ostu valdēs, tas «notiek labas pārvaldības gaismā», Dienai sacīja A. Ašeradens. Viņš minēja vairākus iemeslus, kāpēc deleģē Valmieras mēru Rīgas ostas valdē, - viņam esot laba biznesa izglītība, Baiks vada vienu no deviņām lielajām pilsētām, un viņu augstu novērtējis Valsts prezidents, uzrunājot kā premjera kandidātu. Ekonomikas ministrijas pārstāvim Gatim Eglītim, kurš Ventspils ostas valdē nomainīs Gati Ābeli, arī esot laba ekonomiskā izglītība, bet Liepājas speciālās ekonomiskas zonas valdē ministrija izvirza SIA Liepaja Maritime Companiy valdes priekšsēdi Māri Drobiševski.

Rīgas ostas valdē atkārtoti plāno iecelt Arti Stucku, kurš pārstāvēs ne vairs Ekonomikas ministriju, bet Satiksmes ministriju, nomainot valdē Satiksmes ministrijas valsts sekretāru Kasparu Ozoliņu - viņu satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) iesaka iecelt Ventspils ostas valdē Džinetas Innusas vietā. Amatu Ventspils ostas valdē zaudēs arī Sandra Bukāne, kura pārstāvēja Vienotības vadīto Finanšu ministriju. Tagad ministriju vada Dana Reizniece-Ozola (ZZS), un viņa Ventspils ostas valdē deleģē sava biroja vadītāju Ringoldu Beinaroviču. Rīgas ostas valdē Finanšu ministriju arī turpmāk pārstāvēs valsts sekretāre Baiba Bāne, bet Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju - Baiba Broka (NA). Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietniece Jolanta Plūme turpinās darbu Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdē, kurā no Satiksmes ministrijas jau ir Innusa.

Top komentāri

Tā gan
T
Ja jau prezidents viņu bija gatavs nominēt premjera amatam, tad, domājams, viņš ir gudrs vīrs, un Ašeradens ir malacis, ka virza nosacīti jaunus cilvēkus amatos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas