Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Gaujā ūdens līmenis vēl svārstās, Daugavā - samazinās

Visos Daugavas posmos ir vērojama ūdens līmeņa samazināšanās, un var teikt, ka palu lielākās briesmas ir aiz muguras, savukārt Gaujā vēl vērojamas ūdens līmeņa svārstības un jāraugās, kā situācija attīstīsies, pastāstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidroloģe Inese Latkovska.

Gaujas augštecē posmā no Vēlēnām līdz Valmierai ūdens līmenis diennakts laikā ir krities par 10 līdz 36 centimetriem, bet no Siguldas līdz Carnikavai tas paaugstinājies par vienu līdz astoņiem centimetriem. Hidroloģe norādīja, ka ūdens līmenis upē var paaugstināties, ja stipri līs.

Baltkrievijas teritorijā Daugavas ūdens līmenis ir samazināsies par 22 līdz 31 centimetru, un arī Latvijā, posmā no Piedrujas līdz Daugavpilij, tas krities par 15 līdz 31 centimetru. Daugavas posmā līdz Jēkabpilij ūdens kritums bijis par 5 līdz 8 centimetriem. Ūdens līmenis samazinājies arī Daugavas pietekās - Dubnā, Rēzeknē, Aiviekstē, Ogrē un Lielajā Juglā.

Amatā ūdens līmenis ir samazinājies par sešiem centimetriem, savukārt Salacā tieši pretēji - paaugstinājies līdzīgā apmērā. Arī Kurzemes un Zemgales upēs ir vērojama ūdens līmeņa krišanās, piebilda Latkovska.

Kā ziņots, Carnikavas novada Siguļu ciemā pali skāruši 250 īpašumus un bet ciemā Līdumi 2 daļēji bojāti 130 īpašumi, taču nevienu no apzinātajiem 20 iedzīvotājiem evakuēt līdz šim nav bijis nepieciešams, sacīja Valsts ugunsdzēsības un drošības dienesta operatīvais dežurants Ruslans Judins.

No 20 cilvēkiem seši ir izteikuši gatavību evakuēties, ja radīsies šāda nepieciešamība. Nevienam no minētajiem iedzīvotājiem nav bijusi vajadzība pēc papildus pārtikas produktiem vai medikamentiem. AS Latvenergo pārstāvji drošības apsvērumu dēļ ir atslēguši elektrību 29 mājām.

Ūdens līmenis Gaujā pie Siguļiem un Līduma 2 pašlaik stabilizējas, norādīja Judins. No citiem Latvijas reģioniem nav saņemtas ziņas par jauniem palu postījumiem, un ūdens līmenis upēs pakāpeniski samazinās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas