Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ģimenes ārsti neatmet domu par streika rīkošanu

Neraugoties uz e-veselības sistēmas obligātas lietošanas termiņa pagarināšanu par deviņiem mēnešiem, Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas valde un pēc tam arī pilnsapulce vēl spriedīs par streika nepieciešamību.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja asociācijas vadītāja Sarmīte Veide, ģimenes ārstus satrauca divi jautājumi - e-veselības sistēmas ieviešana un atalgojuma jautājums. Lai gan viens no jautājumiem šodien daļēji atrisināts, atalgojuma pieaugums visiem nozares mediķiem nākamgad nav plānots.

Veide sacīja, ka arī jau iepriekš ir pārcelti e-veselības ieviešanas termiņi, tomēr šajā laikā nekas nav mainījies, tāpēc asociācija arī šoreiz raugās piesardzīgi. Viņa atzīmēja, ka deviņi mēneši ir pats mazākais laiks, kurā iespējams veikt sistēmas pilotprojektu un novērst atklātās kļūdas.

Attiecībā uz atalgojumu Veide atgādināja, ka mediķi cerēja uz papildu aptuveni 20 miljoniem eiro nākamā gada budžetā algu palielināšanai, tomēr tas nav noticis.

Līdz ar to asociācija tomēr 2.decembrī valdes sēdē par streika rīkošanu runās un izlems, vai to tomēr neorganizēt vai arī lēnām virzīties šādas iespējas virzienā, stāstīja Veide.

Jau ziņots, ka valdība šodien līdz nākamā gada 1.septembrim pagarināja e-veselības sistēmas brīvprātīgās lietošanas termiņu.

Kā norāda VM, ņemot vērā, ka līdz 1.decembrim visas ārstniecības iestādes un aptiekas nebūs noslēgušas līgumu ar Nacionālo veselības dienestu par veselības informācijas sistēmas izmantošanu un pacientiem varētu tikt būtiski ierobežota iespēja saņemt darbnespējas lapu, termiņš, no kura darbnespējas lapas un receptes ir obligāti jāizraksta e-veselības sistēmā, tiek pagarināts par deviņiem mēnešiem.

Attiecībā uz e-recepti noteikts, ka e-recepšu izrakstīšanas pienākums no 2017.gada 1.septembra attieksies tikai uz gadījumiem, kad tiks izrakstītas zāles, kuru iegādes izdevumus pacientam daļēji vai pilnībā kompensē no valsts budžeta līdzekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas