Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ģimenes ārstu nepieejamības dēļ NMPD pirmdien saņēmis 14 izsaukumus

No plkst.12 Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) saņēmis 14 izsaukumus tādēļ, ka cilvēkam nav bijis pieejams ģimenes ārsts, aģentūrai LETA norādīja dienesta direktore Sarmīte Villere.

Viņa gan uzsvēra, ka izsaukumu skaits kopumā nav pieaudzis. Tomēr streika pirmās dienas pēcpusdienā, esot pāragri spriest par tā ietekmi uz NMPD darbu.

"Iespēju robežās NMPD sniegs palīdzību, kas būs nepieciešama," piebilda Villere.

Kā ziņots, Veselības ministrijas (VM) un ģimenes ārstu streika sarunās pagājušajā nedēļā netika panākta vienošanās, tāpēc ģimenes ārsti nolēma no pirmdienas sākt streiku. Tas turpināsies tik ilgi, kamēr ar valdību izdosies vienoties par ģimenes ārstu izvirzītajām prasībām.

Šajā laikā ģimenes ārsti pārtrauc sniegt valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus.

Streikā piedalās vairāk nekā 600 ģimenes ārsti.

Viena no ģimenes ārstu prasībām ir palielināt patlaban noteikto kapitācijas naudas maksājumu par 30%, savukārt ministrija piedāvājusi palielināt kapitācijas naudā iekļauto darba algu. Ģimenes ārstam nav tikai darba alga par ārstniecisko darbu, bet ģimenes ārsts ir arī prakses vadītājs, tāpēc kapitācijas naudā iekļauti arī dažādi administrācijas izdevumi. Šī iemesla ģimenes ārstiem svarīgi, lai tiek palielināta visa kapitācijas nauda.

Tāpat VM un ģimenes ārstu domas atšķiras jautājumā par reformā iekļauto ieceri veidot kopprakses. Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Sarmīte Veide skaidroja, ka šādu kopprakšu veidošana nozīmēs dežūras vakara stundās un brīvdienās, kas mainīs visu līdzšinējo darba modeli.

Top komentāri

Turās braši! Atsaka arī bērniem!
T
Panorāmā rādīja, ka streika dēļ palīdzība atteikta pat pusotru gadu vecam bērnam ar augstu temperatūru! Lūk to es saprotu! Tā ir īsta solidaritāte.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas