Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Iepirkšanās centrā Olimpia būs jāmaksā auto novietošanu; darbosies video kontroles sistēma

No pirmdienas, 23. novembra, iepirkšanās centrā Olimpia (Āzenes ielā 5, Rīgā) darbosies autostāvvietu video kontroles sistēma. Ar tās palīdzību iepirkšanās centra apmeklētāji varēs novietot automašīnas bez maksas līdz trīs stundām diennaktī.

"Ņemot vērā iepirkšanās centra atrašanās vietu, joprojām liela daļa autostāvvietas pakalpojumu izmantotāji ir apkārtējo biroju darbinieki un blakus esošās augstskolas studenti, kaut gan primāri tā ir paredzēta mūsu klientiem. Redzam, ka stāvvieta ir aizņemta jau pirms veikalu darba laika sākuma. Līdz ar to, neraugoties uz tās vairāk kā 600 vietu lielo ietilpību, veikalu, sporta kluba un ēdināšanas zonas klientiem ir arvien grūtāk atrast brīvu vietu savas automašīnas novietošanai," stāsta iepirkšanās centra Olimpia vadītāja Zane Šulca.

Ar jaunās videosistēmas palīdzību arī turpmāk tiks nodrošināta autostāvvietas pieejamība iepirkšanās centra klientiem - trīs stundas diennaktī autostāvvietā būs bez maksas. Savukārt, sākot ar ceturto stundu, maksa būs pieci eiro stundā.

Video kontroles sistēma, pazīstama ar nosaukumu AutoPay, ir viens no jaunākajiem autostāvvietu tehnoloģiskajiem risinājumiem Eiropā, kas veiksmīgi darbojas Norvēģijā un drīzumā tiks ieviesta vēl piecās Ziemeļeiropas valstīs. Tās pamatā - optisks numura zīmju atpazīšanas risinājums, kas nodrošina stāvvietas darbību bez barjerām un to, ka pakalpojums tiek apmaksāts ar pēcapmaksu. Iebraucot autostāvvietā, videokameras fiksēs automašīnas valsts reģistrācijas numuru, un sistēma uzsāks laika atskaiti. Izbraucot no autostāvvietas, videosistēma pēc automašīnas valsts reģistrācijas numura noteiks, vai klients ir iekļāvies noteiktajā bezmaksas laikā. Gadījumos, kad šis laiks tiks pārsniegts, klientam tiks nosūtīts rēķins pa pastu uz deklarēto dzīves vietu. 

Izmantojot nozarē vadošo optisko numura zīmju atpazīšanas risinājumu, videosistēma reģistrē katru iebraukšanas reizi un precīzu automašīnas uzturēšanās ilgumu autostāvvietā, kā arī nodrošina iespēju saņemt reālā laika datus un vēsturisko statistiku, kas sniedz detalizētu un tūlītēju informāciju par autostāvvietas noslodzi, aktīvākajām tās izmantošanas stundām u.tml. Klientiem būs iespēja pārbaudīt savas automašīnas uzturēšanās laiku autostāvvietā, ievadot automašīnas reģistrācijas numuru speciālā automātā.

Sistēmu Latvijā nodrošinās autostāvvietu apsaimniekotājs EuroPark Latvia.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas