Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ierobežos pasažieru skaitu autobusos

Balstoties uz satiksmes ministra rīkojumu Covid-19 izplatīšanās riska mazināšanai, no piektdienas, 27. marta, uz ārkārtējās situācijas laiku reģionālajos maršrutos tiks ierobežots cilvēku skaits autobusos, lai nodrošinātu lielāku distanci starp pasažieriem, portālam Diena.lv pavēstīja Autotransporta direkcijas (ATD) pārstāve Zane Plone. Plānots, ka autobusā katra otrā sēdvieta, kuru nedrīkstēs ieņemt, būs iezīmēta.

Ņemot vērā, ka turpmāk reģionālo maršrutu autobusos pieejamo sēdvietu skaits tiks samazināts uz pusi, visiem iedzīvotājiem, kuri neizmanto sabiedrisko transportu darba vajadzībām, ATD aicina izvērtēt brauciena nepieciešamību. Priekšroka būtu dodama tiem iedzīvotājiem, kuri dodas uz darbavietu un pēc tam – atpakaļ mājās, īpaši tad, ja persona ir nodarbināta medicīnas, tiesību aizsardzības vai tirdzniecības jomā, uzsver Plone.

Plānots, ka autobusā pasažieri varēs ieņemt katru otro sēdvietu. Turklāt tās tiks izkārtotas pamīšus, lai veidotos lielāka distance no visām pusēm. Mikroautobusos pasažieri nevarēs izmantot stāvvietas. Tāpat autobusos, kur vadītāja sēdvieta nav nodalīta no pārējā transportlīdzekļa salona, netiks nodrošināta biļešu tirdzniecība uz sēdvietām, kas atrodas aiz šofera.

 

Top komentāri

Cik tas maksās?
C
Un ko darīs pīķa stundās?
>:-)
&
Kalns dzemdējis peli !!!
einars
e
Ha, pasažieru lielākā daļa jau arī tā apsēžas, lai neviens neapsēstos blakus - ejas pusē, noliek bagāžu uz blakus sēdekļa utt Un pēc tam ij netaisās to blakus vietu kādam piedāvāt, pat ja citiem braucējiem nav, kur apsēsties. Tagad tas vienkārši tiek legalizēts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas