Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Iespēju iesniegt preču zīmes reģistrācijas pieteikumu elektroniski izmantojuši pieci cilvēki

Kopš pirmdienas, 29.septembra, iespēju preču zīmju pieteikumu iesniegt tiešsaistē izmantojuši pieci cilvēki, trešdien informēja Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis.

"Gada beigās būs nākamais solis, proti, dizainparauga pieteikumi, kurus arī varēs iesniegt elektroniski," norādīja Patentu valdes direktors. Pirmā, kas elektroniski iesniedza šo pieteikumu, bija Cido grupas pārstāve Inese Lielpinka.

Viņa izteicās, ka konkrēto formu viņa aizpildīja diezgan ātri, un viss process ir arī ērts un vidi saudzējošs, jo nav jādodas uz Patentu valdi un jāpatērē citi resursi. Lielpinka piereģistrēja telpisku preču zīmi - Mangaļu jauno pudeli.

Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) klātesošajiem sacīja, ka Patentu valde ir spērusi soli tajā virzienā, kurā Tieslietu ministrija jau ir iedzīvojusies, proti, e-vidē, norādot, ka arī valdības deklarācijā ir bijuši uzdevumi saistībā ar pakalpojumu ieviešanu e-vidē. Lai arī šis ir pirmais soli, "šie soļi noteikti turpināsies", minēja ministrs.

Šī iespēja ir nodrošināta no 29.septembra Patentu valdes tīmekļa vietnē, arī turpmāk to ir iespējams lietot kā papildu preču zīmes reģistrācijas pieteikuma iesniegšanas veidu blakus jau izmantotajām iespējām - iesniegt arī klātienē, sūtīt pa pastu, vai elektroniski parakstītu sūtīt pa e-pastu.

Preču zīmes pieteicējiem iesniegšanas procesā ir pieejamas visas norādes un skaidrojumi, pieteikumu ir iespējams aizpildīt un iesniegt 24 stundas diennaktī. Pieteikumu iesniedz, lietojot portāla Latvija.lv autentifikācijas līdzekļus, un pieteikuma iesniegšanas brīdī, izmantojot internetbanku pakalpojumus, tiešsaistē ir iespējams samaksāt arī valsts nodevu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas