Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Inčukalna krātuvē iesūknēta apkures sezonai nepieciešamā dabasgāze

Otrdien, 4. oktobrī, AS Latvijas Gāze pabeidza dabasgāzes iesūknēšanu Inčukalna pazemes gāzes krātuvē (IPGK). Tuvākajās dienās plānots uzsākt dabasgāzes piegādes no krātuves, portālu Diena.lv informēja _Latvijas Gāzes _preses sekretār Dace Baltābola.Šogad krātuvē iesūknēti 1,25 miljardi kubikmetru dabasgāzes. Kopējais aktīvās gāzes uzkrājums IPGK ir 1,53 miljardi kubikmetru, kas ir 66,5% no krātuves maksimālā iespējamā apjoma - 2,3 miljardiem kubikmetru. 

Paredzētais dabasgāzes daudzums Latvijas dabasgāzes lietotājiem Inčukalna pazemes gāzes krātuvē ir pietiekams, lai  2016./2017. gada apkures  sezonā pilnībā nodrošinātu Latvijas dabasgāzes lietotāju gāzes patēriņu.

Apkures sezonas laikā visa dabasgāze Latvijas patēriņam tiek piegādāta no krātuves. Vasaras laikā patērētājiem dabasgāze tiek piegādāta tieši no Krievijas pārvades sistēmas, vienlaicīgi to sūknējot krātuvē. Iesūknēšana parasti ilgst no aprīļa līdz oktobrim, savukārt izsūknēšana no oktobra līdz martam vai aprīlim.  

Krātuve tika nodota ekspluatācijā 1968.gadā un tās mērķis ir uzkrāt dabasgāzi apkures sezonai, kuras laikā ievērojami pieaug dabasgāzes patēriņš un attiecīgi nav iespējas pietiekamos apjomos piegādāt kurināmo pa maģistrālajiem cauruļvadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas