Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

INFOGRAFIKA: Kā saglabāt fizisko formu svētkos

Tuvojoties Ziemassvētkiem un gadu mijai, teju ikkatrs gatavojas kādam saviesīgam pasākumam. Lai izskatītos labi svētkos, nereti tiek meklētas ātrās diētas, ievērotas atslodzes dienas un citas vairāk vai mazāk nepatīkamas lietas.  Ja tomēr negribas pārtikt no svaigiem gurķiem vai katru dienu pavadīt sporta zālē, tad pats galvenais noteikums veselīgas formas saglabāšanā ir uzņemto kaloriju patēriņš. To var izdarīt ne tikai aktīvi sportojot, bet arī veicot ikdienas mājas darbus – gludinot, mazgājot un tīrot.

Piemēram, ja svētkos sakārojies tradicionālais speķa pīrādziņš, tad atceries, ka, apēdot trīs pīrādziņus, tiks uzņemtas apmēram 405 kcl, kuras var patērēt stundu dejojot. Savukārt viens kūkas gabals vairs neskaitīsies kā drauds slaidām aprisēm pēc grīdas slaucīšanas stundas garumā. Kaloriju daudzumu, kas ir vienā glāzē vīnogu nektāra, var patērēt 40 minūtes tīrot māju ar putekļusūcēju.

Lai skatītu infografiku pilnā izmērā, klikšķini uz tās vai šeit - INFOGRAFIKA

Mountain View

Veikalos iegādājami arī diētiskie dzērieni, kuros kaloriju skaits ir niecīgs – tos ieteicams baudīt draugu kompānijā, jo smiešanās patērē 1.3 kcl minūtē. Izklaides ar draugiem kaloriju sadedzināšanai var būt dažādas, piemēram, 100g lazdu riekstu var patērēt, vienu stundu dzenājot futbola bumbu.

Gastroenterologs Anatolijs Danilāns uzskata, ka nav jāpārtiek tikai no kāpostu lapām: "Es tomēr esmu par to, ka nevajag mocīties ar kategoriskiem aizliegumiem, bet vajag baudīt dzīvi, protams, ar mēru. Viss ir atkarīgs no konteksta – ko cilvēks vēl lieto savā uzturā, cik daudz un kā to patērē."

Ievērojot mērenību, sekojot par ikdienā uzņemtajām kalorijām un vienkāršām iespējām tās patērēt, ieguvumu būs vairāk kā zaudējumu –laba fiziskā forma, priecīgi draugi, kā arī māja spīdēs un laistīsies! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas