Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Iznīcinātas kriminālprocesos atsavinātās cigaretes

Piektdien, 1.februārī, Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūras darbinieki sadarbībā ar komercsabiedrību SIA Dīlers  iznīcināja vairākos kriminālprocesos izņemtās cigaretes, portālu Diena.lv informēja Iekšlietu ministrijas pārstāve Ieva Rekšņa.

Sadarbībā ar komersantu tika iznīcinātas 119 087 paciņas dažādu marku cigarešu, kas atsavinātas un ar tiesas lēmumu konfiscētas un iznīcināšanai nodotas piecos Muitas kriminālpārvaldes, kā arī četros Valsts policijas kriminālpolicijas kriminālprocesos. Pēdējo reizi tik lielu daudzumu cigarešu aģentūra iznīcināja pagājušā gada novembrī Getliņos. Piektdien iznīcinātais cigarešu daudzumus ir sakrājies pāris mēnešu laikā.

Ņemot vērā visai lielo apjomu, cigaretes tika samaltas mehāniski. Lēmums iznīcināt cigaretes komersanta teritorijā, nevis Nodrošinājuma valsts aģentūras teritorijā tika pieņems ekoloģisku apsvērumu dēļ. Cigarešu malšanas procesā rodas smalki tabakas putekļi, kuri, neskatoties uz dažādiem aizsardzības pasākumiem, nonāk apkārtējā vidē. Lai nepiesārņotu gaisu Piedrujas ielas rajonā, kur atrodas gan dzīvojamās mājas, gan uzņēmumi, cigaretes tika maltas SIA Dīlers slēgtā angārā.

Malšanas mašīnā "pēdējo ceļu mēroja" visdažādāko marku tabakas izstrādājumi: Pall Mall, Kiss, CCCP, Richmond, Malboro, Ļeņingrad u.c. Visas cigaretes ir konfiscētas kā kontrabanda un atsavinātas pārsvarā Latvijas austrumu robežas rajonos.

Kā pastāstīja Muitas kriminālpārvaldes pārstāvji, kuri sekoja līdzi iznīcināšanas procesam, visinteresantākā vēsture ir bijusi vairākiem tūkstošiem cigarešu paciņu, kuras vēl pavisam nesen peldēja Daugavas ūdeņos. "Peldēja" – burtiskā nozīmē, jo tieši šādā ceļā, ar plosta palīdzību kontrabandisti bija paredzējuši pārsūtīt cigaretes no Baltkrievijas uz Latviju. Daugava laikam gan nebija gatava iesaistīties kontrabandistu plānos un visai vērtīgo kravu aizpludināja pavisam neparedzētā virzienā, kur to atrada godīgi cilvēki un nodeva tiesībsargājošo iestāžu rīcībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas