Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Izstādes Maidana cilvēki organizatori pieprasīs tās postītājiem kompensēt zaudējumus

Izpostītās izstādes Maidana cilvēki organizatori plāno celt civilprasības pret visiem izstādes postītājiem, pret kuriem ierosināts kriminālprocess, pieprasot kompensēt zaudējumus, aģentūrai LETA sacīja fonda Ukrainas dvēsele pārstāvis Sergejs Aleksejevs.

Viņš norādīja, ka fonda juristi pašreiz gatavo attiecīgos dokumentus. Aleksejevs sacīja, ka diemžēl pašreiz, cik organizatoriem zināms, policija vēl nav notvērusi vandaļus, kuri pilnībā izpostīja izstādi naktī no 10. uz 11.oktobri.

Tikmēr pretrunīgi vērtētajā portālā expertiza.lv, kurā darbojas un par satura izvietošanu atbild Aleksejevs, publicēts izstādes mākslinieka Sergeja Meļņikova paziņojums, kas vēsta, ka izstāde "tādā paskatā, kādā to atstājis Rīgas mērs Nils Ušakovs, tiks izstādīta dažādās pasaules valstīs, tostarp Polijas Saeimā, ASV Senātā, Eiropas Padomē un Londonas Haidparkā".

"Izstāde tiks demonstrēta tieši šādi, kamēr Rīgas dome nesamaksās organizatoriem par ekspozīcijas remontu un nepiešķirs morālo kompensāciju," paziņojumā portālā pauž Meļņikovs.

Aleksejevs, komentējot paziņojumu, sacīja, ka "fonds ir tiesīgs pievienoties Meļņikova prasībām", taču plašāk nekomentēs ne paziņojumu, ne tajā ietvertās prasības, ne arī tālāko prasības virzību.

Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis aģentūrai LETA apliecināja, ka domē neviens no izstādes pārstāvjiem ar iesniegumu nav vērsies.

Aleksejevs piebilda, ka ar organizatoru pozīciju var iepazīties interneta vietnē www.latvia-renaissance.foundation. Viņš sacīja, ka ir vietnē pārstāvētā Latvijas Atjaunošanas fonda brīvprātīgais. Minētās vietnes sadaļā Mūsu draugi atrodams fonds Ukrainas dvēsele, ar kura atbalstu Latvijā tika izstādīta ekspozīcija Maidana cilvēki.

Minētajā vietnē atrodami Latvijas Atjaunošanas fonda principi, kuros skaidrots, kas būtu jādara Krievijai, lai tā sevi varētu dēvēt par demokrātisku valsti - "atzīt, ka bija veikti noziegumi, oficiāli atvainoties šo noziegumu upuriem un viņu pēcnācējiem, veikt attiecīgu izmeklēšanu, atklāt vainīgos un sodīt viņus". Sadaļā "Mūsu mērķi" ir minēts "palīdzēt piesaistīt investīcijas Latvijas ekonomikā, palīdzēt attīstīt tūrismu Latvijā, palīdzēt attīstīt Latvijas pilsoņu izglītības un kultūras tradīcijas un palīdzēt izveidot Latvijas pozitīvo tēlu krievu medijos.

LETA jau ziņoja, ka iepretim valdības ēkai izvietotā izstāde Maidana cilvēki piedzīvoja vairākkārtējus vandaļu uzbrukumus, līdz naktī uz 11.oktobri tā tika nopostīta pilnībā.

Savukārt Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs apturēja atļauju rīkot izstādi, norādot, ka organizatori neievēro likuma prasības, tostarp nenodrošina pasākuma apsardzi.

Rīgas Pašvaldības policija saistībā ar to sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību par izvietotās ekspozīcijas neapsargāšanu. Lietvedība sākta par publiska pasākuma organizēšanas kārtības pārkāpšanu, kas noteikta Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas