Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Izstrādās pilsētu attītības plānu

Pilsētu attīstībai jānoris nevis savstarpējā konkurencē, bet sadarbībā. Pilsēta nevar koncentrēties tikai uz savu attīstību, tai jābūt apkārtējās lauku teritorijas virzītājspēkam. Šādas galvenās tēzes ceturtdien izskanēja diskusijā par Latvijas pilsētu nākotni. Tēma ir aktuāla, jo šogad valstī plānots izstrādāt pilsētattīstības politiku.

Diskusijā, kurā piedalījās lielo pilsētu mēri, Eiropas Parlamenta deputāti, Eiropas Komisijas (EK) pārstāvji, Latvijas politiķi un ministriju amatpersonas, lielākoties tika iezīmētas pašreizējās problēmas. Galvenā no tām — valstī nav vienota pilsētu attīstības redzējuma. Tieši tādēļ Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) sākusi darbu pie pilsētattīstības politikas definēšanas — tiek veidota darba grupa un veikti vairāki pētījumi. Viens no tiem ir diezgan apjomīgs, jo tajā tiks analizētas 38 Latvijas pilsētu sociālekonomiskās attīstības tendences, stāsta RAPLM valsts sekretāres vietniece Zanda Kalniņa–Lukaševica. Pirmie rezultāti tiks apspriesti RAPLM organizētajā forumā 8. un 9.maijā.

Skaidra pilsētattīstības politika ļauj mērķtiecīgāk investēt reģionos. Piemēram, ES jaunais fonds Jessica paredzēts ilgtermiņa investīcijām pilsētās. Tomēr Latvijai tuvākajā laikā naudu no tā nav cerību iegūt. Iemesls — "kārtējo reizi Eiropas nauda ir atnākusi, pirms šeit ir izstrādāta politika, kā to izmantot", skaidro Finanšu ministrijas pārstāvis Andžs Ūbelis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas