Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Joprojām tiek meklēta piemērota kandidatūra airBaltic vadītāja amatam

Joprojām tiek meklēta piemērota kandidatūra Latvijas nacionālās lidsabiedrības_ airBaltic _valdes priekšsēdētāja amatam, informēja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvis Aivis Freidenfelds.

Viņš norāda, ka "attiecīgais amats ir ļoti nozīmīgs" un darbs pie kandidātu sijāšanas turpinās. Tiklīdz piemērota kandidatūra tiks atrasta, par to informāciju sniegs  airBaltic padome.

airBaltic  padomes priekšsēdētājs Gints Kiršteins informēja, ka "pamatkapitāla palielināšanas process, līdzekļu investēšana un citi jautājumi šobrīd konstruktīvi tiek risināti saskaņā ar akcionāru vienošanos", kura patlaban tiekot "pildīta pēc plāna".

Lidsabiedrības pārstāvis Jānis Vanags savukārt apliecināja, ka  airBaltic turpina strādāt normālā režīmā, jo lidsabiedrības "akcionāru atbalsts un atbildība nodrošina normālu un stabilu darbību lidsabiedrības galvenajā bāzē - ziemeļu tranzītmezglā Rīgā".

Vanags norāda, ka  airBaltic akcionāriem ir skaidrs mērķis - atgriezties pie peļņas trīs gadu laikā līdz 2014.gadam, un uzņēmuma jaunā vadība, tiklīdz tā būs nokomplektēta, uzsāks ilgtermiņa plānu izstrādi šī mērķa sasniegšanai.

Kā ziņots,  airBaltic trešajam valdes loceklim galvenā prasība ir liela pieredze aviācijā, informēja SM.

Trešā valdes locekļa kandidatūra vēl tiek izvērtēta un meklēta gan Latvijā, gan ārvalstīs. Valdes locekli iecels iecels uzņēmuma padome.

Lidsabiedrības padomes priekšsēdētājs Gints Kiršteins iepriekš norādīja, ka padomē patlaban notiekot diskusijas par to, cik lielam jābūt  airBaltic valdes priekšsēdētāja atalgojumam. Esot skaidrs, ka tas būšot liels, taču, vai tikpat liels kā līdzšinējam vadītājam Bertoltam Flikam, skaidrības neesot.

Komentējot, kāpēc ievilkusies trešā valdes locekļa un iespējamā kompānijas vadītāja izvēle, Kiršteins norādīja, ka svarīgs esot tieši atalgojuma jautājums - visi zinot, cik liela bijusi Flika alga, tādēļ neviens neesot gatavs strādāt ar atšķirīgu atalgojumu.

"Latiņa ir uzlikta, un patlaban notiek sarunas," uzsvēra jaunais padomes priekšsēdētājs.

Kā ziņots, otrdien  airBaltic akcionāru sapulcē tika ievēlēta jaunā aviokompānijas padome sešu cilvēku sastāvā, savukārt padome ievēlēja divus valdes locekļus.

Padomē no valsts puses ievēlēti Latvijas Valsts radio un televīzijas centra valdes loceklis Gints Kiršteins, Raitis Tukāns, Niks Bulmanis, kuri jau iepriekš darbojušies  airBaltic padomē. Padomē būs arī Karls Ginters Solingers, kurš iepriekš ilgstoši darbojies  airBaltic un arī aviokompānijā SAS. Solingeram joprojām pieder viena  airBaltic akcija.

Savukārt mazākuma akcionāru Baltijas Aviācijas sistēmas (BAS) pārstāvēs Latvijas Krājbankas valdes loceklis Mārtiņš Zalāns un Krievijas pilsonis finansists Andrejs Kutasins. Par padomes priekšsēdētāju ievēlēts Kiršteins.

Uzreiz sasaukta arī jaunievēlētās  airBaltic padomes sēde, kurā iecelti divi valdes locekļi -  airBaltic operāciju vadības direktore Laila Odiņa un bijušais investīciju baņķieris Vitolds Jakovļevs. Jakovļevs savulaik ieņēmis SIA Holdinga kompānija Felix valdes priekšsēdētāja amatu.

Kopumā aviokompānijas valdē būs trīs valdes locekļi - trešo valdes locekli paredzēts iecelt tuvākajās dienās.

Kā ziņots, starp  airBaltic akcionāriem tika parakstīta vienošanās par nosacījumiem pamatkapitāla palielināšanai, Latvijas valstij un BAS lidsabiedrībā ieguldot 153 miljonus eiro (107,1 miljonu latu). Saskaņā ar  airBaltic akcionāru vienošanos tiek izbeigts valstij neizdevīgais akcionāru līgums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas