Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Jūlijs Latvijā bijis grādu vēsāks par normu

Pagājušā mēneša vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +16,4 grādi - vienu grādu zem jūlija normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Pērnā gada jūlijs bija vēl par divām grāda desmitdaļām vēsāks. Gan pērn, gan šogad jūlijs izrādījās krietni vēsāks nekā jūnijs.

Savukārt 2020.gads kopumā pagaidām saglabā siltākā gada titulu. Janvāris bija vissiltākais Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē, februāris un jūnijs - otrais siltākais, savukārt šā gada marts bija sestais siltākais kopš novērojumu sākuma 1924.gadā.

Vismazākā gaisa temperatūras novirze no normas jūlijā bija pie jūras Kurzemē - Ventspilī jūlijs bija tikai 0,2 grādus vēsāks par 1981.-2010.gada vidējo rādītāju. Lielākā temperatūras anomālija reģistrēta Rīgā - pilsētas centrā jūlijs bija 2,2 grādus aukstāks par normu.

Visaugstāk - līdz +29,6 grādiem - termometra stabiņš pagājušajā mēnesī pakāpās 20.datumā Ventspilī, pārspējot karstuma rekordu. Mēneša zemākā gaisa temperatūra Latvijā bija +5,2 grādi 26.jūlijā Madonā un Zosēnos, un jūlijā kopumā valstī tika pārspēti pieci aukstuma rekordi.

Vidējais nokrišņu daudzums jūlijā Latvijā bija 77,5 milimetri jeb 2% virs mēneša normas. Visvairāk nokrišņu - 133 milimetri - bija Priekuļos, bet vismazāk lija Mērsragā, kur nokrišņu summa nepārsniedza 45 milimetrus. Rīga bija otrā sausākā vieta valstī, nokrišņu daudzums galvaspilsētā jūlijā bija 45% mazāks par normu.

Vidēji Latvijā jūlijā bija 13 diennaktis ar vismaz vienu milimetru nokrišņu. Visvairāk šādu diennakšu - 18 - bija Cēsu pusē, bet vismazāk - astoņas - Liepājā.

Relatīvais gaisa mitrums jūlijā vidēji bija 78% - no 73% Daugavpilī un Rīgā līdz 82% Kolkā. Visstiprākās vēja brāzmas - 22,7 metri sekundē - tika novērotas 23.jūlijā Ventspilī.

Jau ziņots, ka šonedēļ lietainam laikam sekos saulainas un karstas dienas, prognozē sinoptiķi.

Top komentāri

Edvins Eglitis
Vai tas ir kapec ziemas respiratorijas virus SARS-CoV-2 plos par Latvijau un ziemel valstis vasaraa? Simtiem dazadu ziemas respiratorijas virusu aktivitate ir pie NULLES vasaras menesos piemeram Adenoviridae, Picornaviridae, Paramyxo viridae, citi Corona virusi, Respiratory syncitial Virus, Influenza, Rhino virus, Metapneumoviridae u.c. . iznemot musu Covid-19. Gruti tam ticet, vai ne? ANO loti neveikli un klbaa veida meginaja iestastit ka Covid-19 virusam ir jauna mutacija (kur nav nekadu pieradijumu zinatniska literatura) kuri pilnveidojas katra pasaules valsti vienlaicigi
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas