Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Jūrmalas domē deputāts no SC pāriet uz Munkevica partiju

Vēl pirms Jūrmalas dome paspējusi oficiāli sākt darbu, jau notikušas izmaiņas politisko spēku pārstāvībā.

Domnieks Vladimirs Maksimovs ("Saskaņas centrs", SC) aģentūrai BNS pavēstīja, ka gandrīz mēnesi pēc vēlēšanām nolēmis pamest politisko spēku, no kura saraksta viņš ievēlēts pašvaldībā, un pievienoties bijušā mēra Raimonda Munkevica partijai "Jūrmala - mūsu mājas".

Līdz ar to jaunievēlētajā domē vairs nebūs vienlīdzīgs deputātu skaits SC un Munkevica partijai, bet turpmāk SC intereses pārstāvēs divi biedri un "Jūrmala - mūsu mājas" - četri domnieki.

Iepriekš Maksimovs bijis arī partijā "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā".

Aģentūrai BNS deputāts gan atteicās paskaidrot, kādēļ pametis SC, norādot, ka savu motivāciju jau ir izteicis vietējam laikrakstam "Jūrmalas Ziņas".

Pilsētas avīze vēstī, ka Maksimovu neapmierinot SC vadības lēmums Rīgas pašvaldībā sadarboties ar partiju LPP/LC.

""Saskaņas centrs" Rīgā izveidoja koalīciju ar LPP/LC, faktiski atdeva viņiem uzvaras augļus un tagad mēģina šo nostāju izplatīt visā Latvijā, arī Jūrmalā. Esmu pārliecināts, ka mēs, ievēlētie deputāti, labāk pārzinām situāciju, un spiediens no augšas nav pieļaujams. "Jūrmala - mūsu mājas" ir lokāla partija bez "matainās rokas" Rīgā un sevi apliecinājusi kā profesionāla un reāli strādāt varoša komanda," savu lēmumu mainīt partijas piederību pamatojis deputāts.

Maksimovs šādai rīcībai arī prognozē nelabvēlīgas sekas attiecībā uz SC izredzēm nākamajās Saeimas vēlēšanām.

"Padodoties LPP/LC Rīgā, "Saskaņas centrs" zaudē pozīcijas visā Latvijā.. Atļaušos prognozēt, ka nākotnē, ja "Saskaņas centrs" turpinās iet šo padošanās ceļu, partija zaudēs vēlētāju uzticību. Tas savukārt var kļūt par beigu sākumu, jo jāatceras, ka nav tālu Saeimas vēlēšanas, kad cilvēki atkal varēs paust savu viedokli par partijām," norādījis jaunievēlētais domnieks.

Jau vēstīts, ka atšķirībā no citām pašvaldībām, kuru jaunievēlētie deputāti uz pirmo sēdi pulcējās jau trešdien, 1.jūlijā, Jūrmalas domes sēdi varētu sasaukt tikai pēc Administratīvās tiesas sprieduma pasludināšanas saistībā ar pašvaldībā neiekļuvušo Ģirta Trenča, Ineses Aizstrautas, Jāņa Kuzina un Māra Mežapuķes pieteikumu par Jūrmalas pašvaldības vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanu.

Spriedumu šajā lietā tiesa sola pasludināt 9.jūlijā.

Tiesas sprieduma gaidās pagaidām bez redzamiem rezultātiem norisinās arī Jūrmalas domē iekļuvušo politisko partiju sarunas par iespējamo koalīcijas veidošanu un amatu sadalījumu.

"Sarunas notiek, bet pirms tiesas sprieduma neviens nesteidzas parakstīt koalīcijas līgumu," partiju sarunu procesu aģentūrai BNS iepriekš raksturoja Raimonds Munkevics, kas pārstāv Jūrmalas domes vēlēšanās uzvarējušo politisko spēku "Jūrmala - mūsu mājas".

Ziņots arī, ka jaunajā Jūrmalas domes sasaukumā iekļuvuši desmit partiju pārstāvji.

Visvairāk balsu ieguvis Munkevica pārstāvētais politiskais spēks "Jūrmala - mūsu mājas", otrajā vietā, tikai nedaudz atpaliekot, ir "Saskaņas centrs", trešajā "Jaunais laiks", kuram seko "Tev, Jūrmala", Latvijas Zemnieku savienība, Kristīgi demokrātiskā savienība un LPP/LC, "tēvzemieši", "Mūsu zeme", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai".

Līdzšinējā mēra Ģirta Trenča pārstāvētā Tautas partija (TP) ieņēmusi vien astoto vietu, bet Trencis jaunajā domes sastāvā vispār nav iekļuvis.

Līdz ar to no septiņiem sarakstiem domē iekļuva pa vienam pārstāvim, no partijas "Jaunais laiks" - divi deputāti, savukārt pa trim pārstāvjiem bija gan no apvienības "Saskaņas centrs", gan partijas "Jūrmala - mūsu mājas".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas