Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jūrmalas dome jau pēcpusdienā skatīs ierosinājumu par Trukšņa atstādināšanu

Jūrmalas dome ceturtdien plkst. 15:15 skatīs jautājumu par domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa (ZZS) atbrīvošanu no amata, vēsta aģentūra LETA.Partijas Vienotība Jūrmalas domes deputāti Iveta Blaua un Juris Visockis ceturtdien plāno noorganizēt nepieciešamos deputātu parakstus, lai rosinātu jautājumu par pašvaldības vadītāja Gata Trukšņa (ZZS) atsaukšanu no amata, vēsta Vienotība.

Lai Jūrmalas domes darba kārtībā iekļautu jautājumu par domes priekšsēdētāja atsaukšanu, jāsavāc vismaz piecu Jūrmalas domes deputātu paraksti. Pagājušajā nedēļā šo jautājumu rosināja Nacionālo apvienības pārstāvošie Jūrmalas domnieki, taču parakstus savākt neizdevās, tostarp nebija parakstījušies Vienotības deputāti Blaua un Visockis.

Truksnim piemērotais aizdomās turētā statuss kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā nav savienojams ar atrašanos Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja amatā. Tas met ēnu ne vien uz paša politiķa un viņa pārstāvētās Zaļo un zemnieku savienības reputāciju, bet arī ievērojami mazina sabiedrības uzticību visai Jūrmalas pilsētas domei, norāda Vienotības pārstāvji Jūrmalā. 

Ņemot vērā situācijas nopietnību, Truksnim pašam būtu jāpieņem lēmums par atkāpšanos no amata, uzskata Vienotības Jūrmalas domes deputāti, taču nekas neliecinot, ka Truksnis vai ZZS būtu gatava šādai rīcībai.

Pagājušajā nedēļā par Trukšņa atstādināšanas rosināšanu parakstījās partijas Tev, Jūrmalai pārstāvji Arnis Ābelītis un Mārtiņš Stulpiņš, partijas Vienotība deputāts Juris Visockis un Nacionālā apvienība Visu Latvijai!- TB/LNNK (NA) deputāte Gunta Liepiņa.

Truksnis ceturtdien pēc atvaļinājuma atgriezies darbā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas