Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Jūrmalas dome pārstrukturējas un vilina ar labām algām

Jūrmalas pilsētas dome tuvākajā laikā izsludinās atklātus konkursus uz ļoti dažādu nozaru vakancēm pašvaldības administrācijā, portālu Diena.lv informēja pašvaldībā.

Kūrortpilsētas pašvaldība meklēs spēcīgus profesionāļus investīciju piesaistes, Eiropas struktūrfondu projektu vadības, mārketinga, finanšu, sabiedrisko attiecību, ārējo sakaru un pilsētas īpašumu apsaimniekošanas un labiekārtošanas jomā. Lai piesaistītu labākos profesionāļus savā nozarē, Jūrmalas pilsētas dome ir gatava piedāvāt konkurētspējīgu atalgojumu.

"Jūrmala ir gatava radikālām pārmaiņām Jūrmalas pašvaldības izvirzīto mērķu sasniegšanai: būt par pašvaldību, kas spēj nodrošināt saviem iedzīvotājiem vislabākos pakalpojumus un augstu dzīves kvalitāti un attīstīt Jūrmalu par starptautiski atzītāko un labāko tūrisma, kurortoloģijas un kultūras centru Baltijas reģionā, piesaistot pilsētai jaunas investīcijas un Eiropas struktūrfondu līdzekļus infrastruktūras un pilsētvides sakārtošanai,” jaunajai pārvaldei izvirzītos uzdevumus skaidro Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS).

Jūrmalas pilsētas domes administrācijas struktūra tiks mainīta no 10.decembra, vadotes pēc starptautiskās auditoru kompānijas „Ernst&Young Baltic” sniegtajiem ieteikumiem Jūrmalas pašvaldības darbības pilnveidošanai. Lai novērstu funkciju pārklāšanos un dublēšanos, jaunajā struktūrā lēmējvara ir nodalīta no izpildvaras, struktūra veidota pēc nozaru pārvaldības principa, dodot iespēju efektīvi un racionāli pieņemt lēmumus un tos īstenot. Speciālistu piesaistei izstrādāta jauna atalgojuma sistēma, informē Jūrmalas dome.

Nosakot Jūrmalas pilsētas domes administrācijas amatalgas, vērtēta pašvaldībā strādājošo darba izpilde un ņemts vērā atalgojums attiecīgajās nozarēs publiskajā un privātajā sektorā. Atalgojums noteikts atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem un starp Jūrmalas pilsētas domi un Latvijas Valsts iestāžu, pašvaldību, uzņēmumu un finanšu darbinieku arodbiedrību noslēgtajam koplīgumam.

Ekonomiskās krīzes sākumā 2009. gadā Jūrmalas pilsētas domē atalgojuma fonds tika samazināts par 37%, darbinieku skaits – par 26%, bet pašvaldības funkciju apjoms pēdējo gadu laikā ir pieaudzis. 2014. gadā darbinieku atalgojumam plānotais finansējums joprojām nesasniegs pirmskrīzes līmenī, tas būs par 17,7 % mazāks nekā 2008.gadā, skaidro Jūrmalas dome.

Tiek prognozēts, ka Jūrmalā īstenotās nodokļu politikas rezultātā kopējie ieņēmumi pašvaldības budžetā 2013.gadā varētu sasniegt 2008.gada līmeni – 42 miljonus latu, bet 2014. gadā jau pārsniegt 2008. gada ieņēmumus. Tas dod iespēju nodrošināt pilsētas iedzīvotājiem augstāku dzīves kvalitāti un dažādus atvieglojumus, kā arī paaugstināt atalgojumu pašvaldībā strādājošajiem.

Truksnis uzsvēris, ka, pateicoties līdz šim piesaistīto augsti kvalificēto speciālistu darbam, šogad pieauguši pašvaldības ieņēmumi – šā gada deviņos mēnešos salīdzinājumā ar tādu pašu laika periodu pērn pieaugums sasniedz gandrīz 2 miljonus latu. Līdz ar to pašvaldība var nodrošināt visiem pašvaldības izglītības iestāžu audzēkņiem no piecu gadu vecuma līdz pat 12. klasei brīvpusdienas un bezmaksas sabiedrisko transportu, tāpat arī visi pensionāri pilsētas autobusos var braukt bez maksas, visi Jūrmalā deklarētie iedzīvotāji saņem 70% atlaidi nekustamā īpašuma nodoklim, visos bērnudārzos un daudzos pilsētas parkos ir ierīkoti jauni spēļu laukumi, iedzīvotājiem ir pieejamas daudzas pašvaldības apmaksātas atpūtas, izglītojošas un veselību veicinošas aktivitātes visām vecuma grupām, pašvaldība arī nodrošina labāko veselības aprūpi Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas