Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jūrmalas domes izdevumi nākamgad pārsniegs ieņēmumus

Jūrmalas pilsētas domes nākamā gada budžetā pašvaldības izdevumi sasniegs 94,68 miljonus eiro, bet ieņēmumi tikai 78,66 miljonus eiro, budžetā veidojot 16,02 miljonu eiro deficītu.

Jūrmalas dome šodien apstiprināja konsolidēto budžetu 2017.gadam. Ieņēmumu daļa salīdzinājumā ar 2016.gada pieaugs par 9,1% jeb 5,6 miljoniem eiro, bet izdevumi palielināsies par 9,3%.

Pašvaldības ieņēmumu lielāko daļu veido iedzīvotāju ienākuma nodoklis, kas ienesīs gandrīz 47,4 miljonus eiro un nekustamā īpašuma nodoklis, kas ienesīs vairāk nekā 10 miljonus eiro.

Lielākais finansējuma pieaugums 2017.gada budžetā ir izglītības nozarei, paredzot līdzekļus Lielupes pamatskolas ēkas rekonstrukcijai, skolu un bērnudārzu remontiem, peldbaseina ēkas atjaunošanai Kauguros, bērnu ēdināšanas izdevumu segšanai visās pašvaldības skolās un bērnudārzos, izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai un mācību līdzekļu iegādei. Kopējais izglītības nozares finansējums plānots 33,51 miljona eiro apjomā. Pedagogu atalgojuma palielināšanai un valstī noteiktā pedagogu atalgojuma jaunā modeļa ieviešanai 2017.gada budžetā paredzēti 1,4 miljoni eiro.

Iedzīvotāju sociālās aizsardzības nodrošināšanai paredzēti 6,3 miljoni eiro, kas ir par 903 tūkstošiem vairāk nekā 2016.gadā. Vairāk līdzekļu paredzēts arī veselības aprūpes nozarei.

Ceļu, ielu un trotuāru remontiem budžetā paredzēti gandrīz divi miljoni eiro, ielu apgaismojuma tīklu attīstībai - 291 tūkstotis eiro. Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju infrastruktūras modernizācijai, kas ietver Jūrmalas e-karšu sistēmas ieviešanu, iebraukšanas atļaujas nodevas kontroles sistēmas uzlabošanai, datortehnikas atjaunošanu skolās un citās pašvaldības iestādēs, paredzēts 0,81 miljons eiro.

2017.gadā iemaksas Pašvaldību Izlīdzināšanas fondā pret 2016.gadu ir samazinājušās - Jūrmalas pašvaldības donormaksājumi rēķināti 10,83 miljonu eiro apjomā, kas ir par 964 tūkstošiem eiro mazāk nekā 2016.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas