Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kalniete nākamajās vēlēšanās vairs nekandidēs

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte, viena no redzamākajām Vienotības politiķēm Sandra Kalniete pēc šī EP sasaukuma beigām 2019.gadā gatavojas aiziet no politikas, lai pievērstos sabiedriskajam darbam.

"Esmu nolēmusi, ka 2019.gadā vairs nekandidēšu," intervijā aģentūrai LETA sacīja Kalniete.

Kalniete noliedza runas, ka no Vienotības varētu atšķelties daļa biedru, tostarp viņa, un izveidot jaunu partiju. "Es varētu tikai vispār aiziet no politikas. Es nedomāju, ka Latvijā šobrīd būtu iespējams izveidot jaunu spēcīgu politisko partiju. Pēc četriem vai pieciem gadiem - jā. Latvijā vēl nav noticis tas lūzums, kas jau ir noticis Lietuvā un Igaunijā, kur politiskās partijas vada jaunākās paaudzes cilvēki. Arī pašās partijās ir daudz vairāk aktīvās paaudzes cilvēku."

Pēc aiziešanas no politikas Kalniete gribētu pievērsties rakstīšanai, jo ir aktīvi līdzdarbojusies virknē politisko procesu, par kuriem varētu sniegt savu liecību.

"Es vēlētos arī darboties sabiedrības labā kādā nevalstiskā organizācijā, jo man enerģijas vēl ir daudz. Es esmu viena no Kokneses fonda līdzdibinātājām, darbojos tajā savu iespēju robežās. Likteņdārza ideja faktiski radās brīdī, kad mēs ar Vili Vītolu satikāmies. Tikko es beigšu savu parlamentāro darbību, es daudz aktīvāk strādāšu Likteņdārza labā," stāstīja politiķe.

Tāpat viņa atzīmēja, ka darbojas arī Okupācijas muzeja biedrībā, kur patlaban nestrādājot tik aktīvi, kā gribētos. "Es gribētu turpināt strādāt ar jautājumiem, kas ir saistīti ar Latvijas neseno vēsturi, politiskajām represijām pret latviešu tautu. Arī strādāt Eiropas līmenī, jo esmu atzīta kā viena no vēstures politikas veidotājām, sistemātiski piedalos vairāku Eiropas organizāciju darbā," pastāstīja EP deputāte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas