Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kalniņš: ES valstīm drošības izaicinājumi jārisina vienoti

Eiropas Savienības (ES) valstīm drošības izaicinājumi jārisina vienoti, par Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Ojāra Ērika Kalniņa (Vienotība) sacīto aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

"Lai drošības izaicinājumi, ar kuriem saskaras ES dienvidu valstis, nekļūtu par samilzušām ES ziemeļvalstu problēmām un otrādi, ES jau laikus tiem jāstājas pretī kā vienotam veselumam," starpparlamentārajā konferencē par kopējo ārpolitiku un drošības politiku, kā arī kopējo drošības un aizsardzības politiku uzsvēra Kalniņš.

Diskusijā ar ES augsto pārstāvi ārlietās un drošības politikas jautājumos Federiku Mogerīni Kalniņš interesējās, vai jau top mehānisms sadarbībai drošības un aizsardzības jomā ar Lielbritāniju pēc tās izstāšanās no ES. Mogerīni sacīja, ka formālas sarunas vēl nav sākušās, taču jau pašlaik ir skaidrs, ka Lielbritānija, līdzīgi kā citas valstis, varēs piedalīties atsevišķos projektos, misijās un jautājumos par sankciju režīma piemērošanu, tiesa, tai nebūs tiesību par tiem lemt.

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne (Vienotība) konferencē uzsvēra, ka, diskutējot par ES lomu globālā mērogā, ir jādomā par atbildības uzņemšanos visplašākā mērogā, taču liela problēma ir plaisa starp pieņemtajiem lēmumiem un iedzīvotājiem. Proti, iedzīvotāji ES lēmumus ne vienmēr asociē ar sevi. Igaunijas Valsts prezidente Kersti Kaljulaida piekrītot uzsvēra, ka atbildība par lēmumu skaidrošanu ir katras valsts uzdevums, lai arī bieži to piedēvē ES. Viņa sacīja, ka komunikācijai ar iedzīvotājiem jāatgriežas tur, kur tā iederas, - nacionālā līmenī.

Kalniņš, Čigāne, un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (Vienotība) no 7.septembra līdz 9.septembrim darba vizītē uzturējās Igaunijā, kur piedalījās starpparlamentārajā konferencē par kopējo ārpolitiku un drošības politiku, kā arī kopējo drošības un aizsardzības politiku, ko ik pusgadu rīko ES Padomē prezidējošā valsts.

Sanāksmes darba kārtībā bija jautājumi par Eiropu globālā kontekstā, transatlantisko attiecību vienotības veicināšanu, situāciju aiz ES robežām un citi.

Top komentāri

reptilis
r
Grieķija un Itālija pēc visiem līgumiem ,jau sen jābūt izmestām no šengenas par robežu nesargāšanu.
Убийца с бакенбардами (Маньяк Андре
У
Убийца с бакенбардами (Маньяк Андрей Евсеев), Жертвами неизвестного серийного убийцы стали 674 человек. В конце концов маньяк и пидap Андрей Евсеев всё же был задержан. Суд oхуeл и приговорил его к расстрелу нахуй.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas