Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kam pabalsts, kam mīlestība

Patriotisms pret Latviju ir pēdējā vietā pētījuma centra SKDS veiktajā aptaujā Ventspils novada Jūrkalnes un Ances pagastā, kur sievietēm bija lūgts minēt faktorus, kas varētu pozitīvi ietekmēt viņu izšķiršanos laist pasaulē vēl vienu bērniņu. Svarīgāka aptaujātajām šķitusi finansiālā situācija, darbs, veselība un arī sociālie pabalsti.

Saeimas Demogrāfijas apakškomisijas deputāte Inguna Rībena (NA) ceturtdien preses konferencē atcerējās, ka arī 2012. gadā līdzīgā pētījumā piederības sajūtu Latvijai aptaujātās likušas pēdējā vietā. Tas politiķei šķiet ļoti satraucoši, piektdien vēsta laikraksts Diena.SKDS direktors Arnis Kaktiņš minēja, ka uzrunātās sievietes valsts iestāžu attieksmi pret ģimenēm vērtējušas negatīvāk nekā pašvaldības attieksmi. No vietējās varas visvairāk tiek gaidīti bērnu dzimšanas pabalsti, kā arī brīvpusdienas skolās. Tomēr 2012. gadā tikai 18% aptaujāto vēlējušās vēl vienu bērniņu, taču šogad šāda vēlme jau bijusi 27%. Ventspils novada domes priekšsēdis Mucenieks informēja, ka aptaujas iespaidā pašvaldība ir palielinājusi bērnu piedzimšanas pabalstu, kas tagad par trešo bērnu ir 300 eiro, par ceturto - 400 eiro, kā arī domājusi par skolēnu nodarbinātību vasarā.Pētījumu ceturtdien prezentēja Latvijas Pašvaldību savienībā, kur preses konferencē piedalījās arī biedrības J3 (Jūrkalnē trīs bērni) pārstāvji. Preses konferencē bija iespēja uzklausīt četru bērnu māmiņas Ingas Leperes domas. Viņa dzīvo Ancē un teica: "Mēs šeit - mazajā Latvijā - nedomājam, ka pabalsti ir izšķirošais, pats svarīgākais ir mīlestība." Ventspils novada deputāts ir arī Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis. Viņaprāt, svarīgākā ir valsts un katras pašvaldības attieksme pret ģimenēm. "Bērns - tas ir prieks katrai ģimenei, pašvaldībai un valstij," sacīja Jaunsleinis, kurš uzskata, ka cilvēki vēlas stabilitātes sajūtu ilgtermiņā, lai ikvienam ir skaidrs, kāda ir valsts demogrāfijas politika.Vairāk lasiet laikraksta Diena piektdienas, 6.maija, numurā!

Top komentāri

Daudzbērnu ģimenes un viena vecāka
D
Daudzbērnu ģimenām un viena vecāka ģimenēm Latvijā ir nenormāli augsts nabadzības risks
Olegs
O
Ribena dzemdeja bernus patriotisma delj?! Vai es pareizi saprotu? :)
ggg
g
Kā jau Pindostānā - nostāda divas savstarpēji saistītas lietas pretējā nozīmē. Bez naudas nav mīlestība un bez mīlestības nav nauda. Kur tik naivi? Mīlestība rodas diviem cilvēkiem satiekoties, šajā procesā gribat vai negribat ir iesaistīta nauda. Un tas ko vajag PATIESĪBĀ ir nevis pabalsti, bet atalgojums tāds, lai vienā darbā strādājošs cilvēks spēj nodrošināt sevi un bērnus, bet Latvijā to nesagaidīsiet. Mīlestība nenopirks jumtu virs galvas, ratiņus, pamperus, pārtiku vēl vienai cilvēkbūtnei.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas