Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kariņš: Tagad ir īstais laiks vakcinēties pret Covid-19 un gatavoties rudenim

Tagad ir īstais laiks vakcinēties pret Covid-19 un gatavoties rudenim, otrdien pēc valdības sēdes preses konferencē uzsvēra Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Politiķis informēja, ka pagājušā nedēļa bijusi pirmā, kad samazinājās vakcinācijas pret Covid-19 temps. Ja iepriekš vairākas nedēļas pēc kārtas tika vakcinēti virs 100 000 cilvēku, tad pagājušajā nedēļā tika vakcinēti mazāk nekā 100 000 iedzīvotāju.

Premjers aicināja ikvienu iedzīvotāju, bet sevišķi gados vecākos iedzīvotājus, vakcinēties tagad, lai sasniegtu pietiekamu vakcinēto apjomu un rudenī varētu nodrošināt klātienes mācības, kā arī nebūtu jāierobežo ekonomiku.

Kariņš klāstīja, ka patlaban Latvijā saslimstība ar Covid-19 samazinās, tomēr viņš norādīja uz jaunu vīrusa paveidu izplatīšanos. "Lielbritānijas dati parāda, ka tirgū esošās vakcīnas ir efektīvas pret visiem zināmajiem vīrusa variantiem, kas pasargā no smagas saslimšanas un hospitalizācijas," skaidroja premjers.

"Vakcinācijas centri ir pieejami, rindu uz vakcināciju nav, vakcīnu pietiek - tagad šo procedūru var veikt vienkārši. Aicinu ikvienu uzrunāt savus draugus, kaimiņus, tuviniekus. Tagad ir īstais laiks vakcinēties," uzsvēra Kariņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas