Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kariņš: Vienoties par nākamo Latvijas Bankas prezidentu būs izaicinājums

''Vienoties par nākamo Latvijas Bankas prezidentu būs izaicinājums,'' otrdien žurnālistiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš stāstīja, ka patlaban koalīcijas partneri nav pārrunājuši iespējamos kandidātus Latvijas Bankas prezidenta amatam, bet par to tiks runāts tiklīdz būs pieņemts 2020.gada budžets.

Kariņš pauda pārliecību, ka katrai frakcijai būs kāds amata kandidāts, turklāt premjers varot iedomāties vairākus šīs amata pretendentus.

"Mums būs izaicinājums vienoties par vienu kandidāti, bet tas nebūs lielāks izaicinājums kā jebkurš cits," piebilda Ministru prezidents.

Jau ziņots, ka partijas neformāli ir sākušas apspriest pretendentus Latvijas Bankas prezidenta amatam, kurā Ilmāra Rimšēviča pilnvaras beigsies šī gada 21.decembrī, tomēr pagaidām partijām ir vēlme to nedarīt publiski.

Latvijas Bankas prezidenta kandidātus var izvirzīt desmit Saeimas deputāti. Opozīcijā esošās "Saskaņas" frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs prognozējis, ka ne Saeima, ne koalīcija nespēs vienoties par kopīgu kandidātu, paredzot, ka lielākās izredzes ieņemt amatu esot Eiropas Parlamenta deputātam Robertam Zīlem (NA) vai Latvijas Bankas padomes loceklim Mārtiņam Kazākam. Tāpat pretendentu lokā tiek minēts, piemēram, bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdis Uldis Cērps, kurš darba gaitas turpināja finanšu institūcijās ārpus valsts, Pasaules Bankas vecākais finanšu sektora speciālists Kārlis Bauze, kurš iepriekš bija Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs.

Top komentāri

Kuilis
K
Pilnīgs muļķis! Īsts latvietis-muļķis jau no skata. Kāds izaicinājums? Tā var runāt tikai latviešu tautas piespēlētais idiots, jo tauta jau var tikai piespēlēt idiotu. Valsts amatpersonas izvēle nevar būt izaicinājums: kurš tad tiek izaicināts, idiot kariņ? Tādu muļķi pat ir kauns izaicināt uz divkauju. Labāk ir pagaidīt, kad jaunā galaktika noslaucīs latviešu mēslus no pasaules. Kāda pretīga tauta! Visur tikai idioti kariņi plivinās.
Ozols
O
Tad jau laikam Zīle labākais. Pārējie pilnīgi parazīti
Irlielāmērāticams
I
ka , izvēlēties ar mafijām nesaistītu, tas patiešām ir izaicinājums... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas