Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Karstumā jāuzmanās arī šoferiem – asfalts svīst un kļūst slidens

Karstā laika dēļ īpašu piesardzību jāievēro arī autovadītājiem. Daudzviet Latvijā ceļu segums pārkaršanas rezultātā kļūst slidens. Uzmanīgiem jābūt tiem satiksmes dalībniekiem, kuru spēkratiem ir visām sezonām paredzētas riepas, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.Autoceļu uzturētāji norāda, ka īpaši jāuzmanās uz tiem ceļu posmiem, kur nesen veikts bedrīšu remonts ar emulsiju un veikta virsmas apstrāde – tādā karstumā bitumens paliek šķidrs.

Īpaši jāuzmanās šoferiem, kuri brauc ar vissezonas vai ziemas riepām. "Tās ir paredzētas ziemas apstākļiem, mīnusiem. Šādā karstumā riepas paliek mīkstākas, mašīna – nestabilāka. Bremzēšanas ceļš ir garāks, un līkumos mašīna var izslīdēt," Panorāmai stāsta Drošas Braukšanas Skolas eksperts Aivis Dreimanis.Bīstamie ceļu posmi tiek kaisīti ar smiltīm. Tāpat _Latvijas autoceļu uzturētājs _publicējis sarakstu ar bīstamajiem ceļu posmiem, taču uzmanīgs autovadītājs tos var pamanīt pats – ceļa segums, kurš karstuma lietekmē “svīst”, spīd tāpat kā lietus laikā.Jau vēstīts, ka pirmdien pirmo reizi meteoroloģisko novērojumu vēsturē gaisa temperatūra Latvijā pārsniegusi +37 grādu robežu. Ventspilī fiksēts +37,8 grādu karstums. Sinoptiķi brīdina, ka arī otrdien svelme neatkāpsies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas