Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Katoļticīgajiem sākas Lielais gavēnis

Trešdien, 18. februārī, katoļu baznīcā ir Pelnu trešdiena, kas iezīmē Lielā gavēņa sākšanos, portālu Diena.lv informēja Latvijas Romas katoļu baznīcas Informācijas centrā.

Sākoties Lielajam gavēnim, visās katoļu baznīcās notiek īpaši dievkalpojumi, kuros garīdznieki svētī pelnus un tos kaisa uz ticīgo galvām vai uz pierēm ar tiem uzvelk krusta zīmi. Bībelē pelni ir simbols grēku nožēlai un tam, ka cilvēka dzīve uz šīs zemes ir pārejoša. Pelnu zīme apliecina cilvēka apņemšanos nožēlot savus sliktos darbus un atgriezties pie Dieva.

Ik gadu, sākoties gavēnim, Romas pāvests raksta vēstījumu. Šī gada temats ir no Jēkaba vēstules "Stipriniet savas sirdis". Šogad pāvests Francisks vēstījumā aicina nebūt egoistiskiem, jo vienaldzīga attieksme jau ir ieguvusi pasaules dimensiju. "Tik tālu, ka šodien varam runāt par vienaldzības globalizāciju," teikts vēstījumā. Viņš atgādina, ka vienaldzība pret tuvāko ir kārdinājums, ar ko kristiešiem jātiek galā.

Pāvests atgādina, ka "Lielais gavēnis ir labvēlīgs laiks tam, lai izrādītu šo interesi par otru ar kādu mazu, bet konkrētu žestu, daloties cilvēcībā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas