Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ķekavā no augusta par 31% samazināsies siltumenerģijas tarifs

Ķekavas iedzīvotājiem no 1.augusta siltumenerģijas tarifs samazināsies par 31% - līdz 39,89 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK).

Komisija apstiprinājusi attiecīgas izmaiņas SIA Ķekavas nami siltumenerģijas tarifos. Paziņojumu par piedāvātajiem tarifiem Ķekavas nami iesniedza SPRK 16.jūnijā. Izvērtējot komersanta iesniegto pamatojumu, komisija secināja, ka piedāvātie tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

Siltumenerģijas tarifi samazinājušies, pateicoties dabasgāzes cenas lejupslīdei.

"Tik vērienīgs tarifu samazinājums nav novērots nevienā no apdzīvotajām vietām Latvijā. Redzam, ka šogad, pateicoties dabasgāzes un šķeldas cenas samazinājumam, vairākās vietās Latvijā ir tendence samazināties siltumenerģijas tarifiem," stāsta SPRK Enerģētikas departamenta direktore Līga Kurevska.

SPRK piebilst, ka komisijas 2017.gadā izveidotā pieeja šobrīd ļauj siltumapgādes uzņēmumiem daudz operatīvāk reaģēt uz kurināmā cenu vai iepirktās siltumenerģijas cenu izmaiņām. Līdz ar to, reaģējot uz šīm cenu izmaiņām, tarifus ir iespējams koriģēt vairākas reizes gadā, nodrošinot to atbilstību faktiskajām pakalpojuma izmaksām.

Ķekavas nami ir Ķekavas pašvaldībai piederošs uzņēmums, kas nodarbojas ar nekustamā īpašuma izīrēšanu un pārvaldīšanu. 2018.gadā uzņēmums strādāja ar 4,38 miljonu eiro apgrozījumu un 45 625 eiro peļņu.

Top komentāri

mjā
m
Ja tarifs var samazināties par 31%, rodas jautājums: cik liels uzcenojums tarifiem vispār ir uzlikts?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas