Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Kļūdas vēlēšanās: Vairāki paliek nenobalsojuši, nepareizi aizzīmogotas kastes

Šīs pašvaldību vēlēšanas nenorit bez starpgadījumiem - vairāki vēlētāji nav varējuši izdarīt savu izvēli, jo viņu paraksta ailīte jau bijusi aizpildīta. Tāpat atsevišķos iecirkņos nav pienācīgi aizzīmogotas vēlēšanu zīmju kastes, sestdienas vakarā telekanālam LNT pastāstīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšnieks Arnis Cimdars.

"Diemžēl sevišķas uzmanības vērts ir fakts - ir atkal gadījumi, ka vēlētājs atnāk uz iecirkni, un viņa paraksta ailē jau ir paraksts, kas ir ielikts iepriekšējās balsošanas dienā. Tas ir pietiekami nopietns procedūras neievērošanas gadījums, it sevišķi tajā kontekstā, ka mēs zinām, ka daudzi vēlētāji ir aizbraukuši dzīvot uz ārzemēm, un ir aizdomas, ka varbūt kāds grib viņu vietā nobalsot, tad patiesībā šie visi gadījumi ir jāizmeklē policijai," vērtēja Cimdars.

Līdz ar to vairāki cilvēki nav nobalsojuši, taču konkrētu skaitu CVK vadītājs nevarēja nosaukt.

Tāpat CVK zināms, ka ne visos iecirkņos pietiekami labi veicies ar kastes aizzīmogošanu - nav ievērota procedūra, tāpēc šādas "strīdus kastes" tiek skaitītas atsevišķi.

Cimdars preses konferencē pēc iecirkņu slēgšanas precizēja, ka runa ir par mazajām kastēm, ko izmanto iepriekšējā balsošanā un dodoties izbraukumā pie vēlētājiem. "Tās bija noblombētas tādā veidā, ka mala paceļas uz augšu. Tādā gadījumā ir jautājums, vai tā ir neveiksme, paaudžu maiņa, kas nesaprot, kā tāda kaste ir jānoblombē. Bet ir vēl otrs jautājums. Varbūt tā ir ļaunprātība ar nolūku nomainīt šīs kastes saturu," pieļāva CVK priekšsēdētājs.

CVK šajā dienā saņemti ap 4000 telefona zvanu ar dažādiem jautājumiem. Visbiežāk cilvēkiem nav bijusi skaidrība, kurā vēlēšanu iecirknī jābalso (šo informāciju ikkatrs var noskaidrot CVK mājaslapā).

(pievienota 5. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas