Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KNAB atļauj Brandavam izbraukt no valsts

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) korupcijā aizdomās turētajam uzņēmējam un kordiriģentam Aleksandram Brandavam atļāvis uz četrām dienām izbraukt no valsts, aģentūra LETA noskaidroja birojā.

KNAB atgādināja, ka personai piemēroja drošības līdzekļus, no kuriem viens ir aizliegums izbraukt no valsts. KNAB gan saņēma šīs personas lūgumu atļaut uz noteiktu laika periodu izbraukt no Latvijas.

Procesa virzītājs, vadoties no Kriminālprocesa likumā noteiktā, kā arī atbilstoši starptautiski atzītām cilvēktiesību normām, kas nosaka neattaisnotu kriminālprocesuālo pienākumu uzlikšanas aizliegumu vai nesamērīgu iejaukšanos personu dzīvē, sniedza atļauju šai personai uz četrām dienām izbraukt no valsts, norādīja birojā.

Sociālajos tīklos ceturtdien parādījusies informācija, ka Brandavs redzēts Madrides lidostā izkāpjam no Latvijas nacionālā aviosabiedrības airBaltic lidmašīnas.

Brandavs nav vienīgā korupcijā vainota persona, kurai tiesībsargājošā iestāde, neskatoties uz aizliegumu izbraukt no valsts, ļāvusi šķērsot robežu. Tā nesen prokuratūra atļāva kukuļņemšanā apsūdzētajam Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam piedalīties Eiropas Centrālas bankas (ECB) padomes sēdē Frankfurtē.

Kā vēstīts, nesen KNAB sāka kriminālprocesu par uzņēmuma Rīgas karte amatpersonas izdarītiem, iespējams, noziedzīgiem nodarījumiem, proti, kukuļdošanu un starpniecību kukuļošanā.

KNAB norādīja, ka krimināllietas materiāli satur ziņas par kukuļa nodošanu starpniekam tālākai nodošanai amatpersonām, lai tās, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu darbības kukuļa devēja interesēs.

Saistībā ar šo lietu tika aizturēts Brandavs. Vēlāk KNAB viņam piemēroja drošības līdzekli - 200 000 eiro lielu drošības naudu, kā arī aizliegumu tuvoties noteiktām personām un aizliegumu izbraukt no valsts.

Pēc savas aizturēšanas Brandavs atkāpies no SIA Rīgas karte valdes locekļa amata. 51% Rīgas kartes pieder pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme, bet 49% - Francijas uzņēmumam Conduent Business solutions. Tāpat Brandavs līdz 7.martam ieņēma Rīgas satiksmes Elektronisko norēķinu projektu daļas vadītāja amatu, tomēr saistībā ar KNAB darbībām uzņēmuma valde viņu atstādināja.

Brandavs ir partijas Gods kalpot Rīgai biedrs, kā arī patiesā labuma guvējs pilnsabiedrībā Rīgas mikroautobusu satiksme.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka KNAB sāktais kriminālprocess nav saistīts ar auditorkompānijas Ernst&Young sagatavoto ziņojumu par situāciju Rīgas satiksmē.

 

Top komentāri

kā tad
k
Iešķiņķos vēl, un lieta līdz tiesai vispār nenonāks?
Vai to
V
biroju nevarētu saukt par korupcijas Atbalstīšanas biroju? Pa visiem šiem gadiem viņi nav ierosinājuši nevienu kriminālprocesu (kur nu vēl krimināllietu) par RD pakļauto uzņēmumu nelikumībām. Ja poļi nebūtu atklājuši, tā arī neliktos ne zinis. Pie ausaiņa šie parādās gandrīz 2 mēnešus pēc RS zagļu apcietināšanas - izsmiekls. Tikai ceļ ausaiņa popularitāti naivo krievu vidū. Tagad atjēgušies, ka var dažus zagļus pabiedēt un panākt, lai šie dalās ar korupcijas "apkarotājiem"?
:(
:
Aizbrauca pie Vaškeviča iegūt pieredzi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas