Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Ko atlīdzina apdrošinātāji aviopasažieriem?

Parastā ceļojumu apdrošināšana airBalti" atceltos avioreisus vai aviopārvadātāja maksātnespējas gadījumus nekompensē, par to brīdina Profesionālo apdrošināšanas brokeru asociācija, ziņo Latvijas radio.

Kompensēti tiek tikai tie gadījumi, ja reiss atcelts dabas stihiju vai tehnisku problēmu dēļ. Pēc kompensācijas gan iespējams griezties pašā lidsabiedrībā. Līdz ar to aviobiļetes pircējam vienmēr ir pašam jāpārliecinās, vai viņa rīcībā būs pietiekami resursi, lai nokļūtu atpakaļ mājās aviosabiedrības komerciālu problēmu vai citu subjektīvu iemeslu dēļ, informē Latvijas radio.

Ar lidojumu atcelšanu cilvēkiem visbiežāk nākas saskarties dabas stihiju vai kādu citu tehnisku problēmu dēļ. Līdz ar to šonedēļ piedzīvotais, ka lidsabiedrība airBaltic reisus atcēla bez konkrēta pamatojuma, apdrošinātājus mudina skaidrot, kādos gadījumos cilvēkiem ir tiesības uz zaudējumu kompensāciju, ja veikta ceļojumu apdrošināšana.

Kā norāda Profesionālo apdrošināšanas brokeru asociācijas valdes priekšsēdētājs Agris Auce, pat polise, kas sedz zaudējumus arī lidojuma atcelšanas, pārtraukšanas vai aizkavēšanās gadījumā, "airBaltic" atcelto reisu radītos zaudējumus nesedz. Agris Auce gan uzsver, ka citādāka situācija ir tad, ja ceļojums pirkts tūrisma aģentūrā.

Apdrošināšanas kompānijas If valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs vērš uzmanību uz faktu, ka, pērkot apdrošināšanas polisi, cilvēkiem būtu sīki jānoskaidro, kādus riskus polise sedz, vienlaikus gan statistika rāda, ka ļoti daudz cilvēku ceļojumus neapdrošina.

Sazināties ar "arBaltic" par to, vai cilvēki ir vērsušies pēc kompensācijām par atceltajiem reisiem, Latvijas Radio neizdevās. Tomēr apdrošināšanas eksperti norāda, ka vissliktākajā situācijā ir cilvēki, kas biļetes ceļojumam pirkuši paši no dažādām lidsabiedrībām un "airBaltic" atcelto lidojumu dēļ nokavējuši citus reisus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas